• DOLAR 32.537
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2487.574
  • ...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt İl Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi (SİU) arasında uygulamalı girişimcilik eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ile KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç`ın imzaladığı protokol ile Siirt`te 270 kişiye ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi` verilecek.

Siirt Üniversitesinde gerçekleşen protokolde konuşan Rektör Prof. Dr. Erman, kalkınmanın temelinde girişimciliğin olduğunu Siirt`te girişimcilik ruhunu daha da yaygınlaştırmak ve girişimci sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Erman Kamu Sanayi Üniversite işbirliğini her zaman önemsediklerini ve  bu tür işbirliklerininz artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç ise yaptığı açıklamada, “Girişimcilerimize kılavuzluk yaparak işletmelerin en kırılgan olduğu ilk yıllarını sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve büyümelerini istiyoruz. Bu eğitimlerden başarıyla mezun olacak girişimciler, işletme açtıkları zaman KOSGEB`ten 50 bin TL hibe 100 bin TL` ye kadar da sabit yatırım desteğinden faydalanacaklar.” dedi.

Başvurular Siirt Ticaret ve Sanayi Odasında bulunan ‘Kayıtsız Kalmayın` proje ofisine yapılacağı öğrenildi. (İLKHA)