• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Hz. Musa`ya hakaret edilmesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Gırgır" Dergisinin son sayısında Hz. Musa`ya yapılan çirkin saldırı, başta sosyal medyada olmak üzere toplumda büyük bir tepkiye neden oldu.

Söz konusu karikatürle ilgili bir açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu, Hz. Musa`ya ve dini değerlere hakaret içeren karikatüre sert tepki göstererek, hangi peygambere yapılırsa yapılsın böylesi bir hakaretin kabul edilemeyeceği vurgulandı.

"Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, müminler de (iman ettiler). Her biri; Allah`a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz. Şöyle de dediler: İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır." Bakara Süresinin 285'inci ayetiyle başlanan açıklamada şu ifadelere yer erildi:

"Küstahça karikatürler yayınlanan bu dergi Müslümanları tahrik etmeye çalışmaktadır"

"Tüm Peygamberler (a.s) Allah (cc.)'tan aldıkları risalet vazifesiyle gece gündüz insanlığın kurtuluşu için çalıştılar. Kendi dönemlerinde bile onlara inanmayan nankör insanlar olduğu gibi bugün de aynı insanlar mevcuttur. Bu tür insanlar fırsat buldukları anda mukaddesata hakaret etmektedirler. Sözcü gazetesini çıkaran gruba ait olan mizah dergisi Gırgır, Hz. Musa ile ilgili skandal bir karikatür yayınladı. Küstahça karikatürler yayınlayan bu dergi, biz Müslümanların kutsallarıyla resmen alay etmekte ve Müslümanları tahrik etmeye çalışmaktadır. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu küstahça saldırıyı lanetliyor, söz konusu peygamber düşmanlarını Rabbimizin, 'Yakıtı taşlar ve insanlar' olan Cehennem ateşiyle müjdeliyoruz. Zira bu saldırılar, kinin ve hazmedememenin alametleridir. Bu saldırganlara da  diyoruz ki; isteseniz de istemeseniz de Allah nurunu tamamlayacaktır. Öyleyse 'kininizle geberin!' diyoruz."

"Allah'a ve peygamberlerine inanan herkesin bu hakarete tepki vermesi elzemdir"

Yapılan hakaretin lanetlendiği açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı: "Mukaddesata hakaret etme hakkına kimse sahip olmadığı gibi ifade özgürlüğü ile bağdaşması da söz konusu değildir. Dün Peygamber Efendimize yapılan hakareti kabul etmediğimiz gibi bugün hangi peygambere yapılırsa yine kabul etmeyiz. Allah'a ve peygamberlerine inanan herkesin bu hakarete tepki vermesi elzemdir. Aşağılık Gırgır dergisinin Hz. Musa (a.s)'a bir karikatür münasebetiyle alay etmesini kınıyor ve lanetliyoruz." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir