• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
"Mevcut sistem yaşanan birçok krize zemin hazırladı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum öncesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesini gezerek anayasa değişikliğine ilişkin bilinmeyenleri anlatacak olan "Anadolu Evet Platformu", Gaziantep`te düzenlediği basın toplantısı ile çalışmalarına start verdi.

Tanıtım afişlerini Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca hazırlayan platform, düzenlediği basın toplantısı ile çalışmalarına start verdiklerini açıkladı.

Anadolu Evet Platformu Gaziantep Sözcüsü Hayri Ünal, toplantıda yaptığı açıklamada mevcut sistemin 90 yıldır; 60-70-80 darbeleri, PKK, FETÖ, 28 Şubat ve birçok yaşanan krizin suni olarak üretilmesine zemin hazırladığını söyledi.

Son 10 yıldır dünyada yapısal depremlerin yaşandığını, şu anda da büyük bir çatışma ortamına doğru gidildiğine dikkat çeken Ünal, “Beklenmedik olaylara her gün bir yenisi eklenmekte, siyasi, politik ve sosyal tüm denklemler yeniden dizayna itilmektedir. Var olan bütün dengeler yeniden şekilleneceği zeminleri aramakta, küresel oyuncular yeniden konumlanmaktadır. Bütün unsurlarıyla dünya artık, -son 150 yıldır etkin olan sistemi- kabul edememekte, tepki göstermekte ve sistemin uyumsuzluğunu görmektedir.” dedi.

Türkiye`deki mevcut sistemin birçok krize zemin hazırladığını söyleyen Ünal, “Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluş kodları halkın seçilmişler üzerinde egemenliği ve kapsayıcılık üzerine temellendirilmesine rağmen, geçtiğimiz 90 yıl seçilmişlerin halkı sömürüsü ve ayrıştırıcılığın temel politikalar olduğu bir düzenle yaşandı. Bu düzen 60, 70, 80 darbeleri, PKK, FETÖ, 28 Şubat ve birçok yaşadığımız krizin suni olarak üretilmesine zemin hazırladı. Buna ek olarak, zayıf siyasi iradenin karşı koyamamasıyla da ülkemize büyük acılar yaşattı, derin yaralar bıraktı.” ifadelerini kullandı.

Son 15 yılda ise 367 krizi, Gezi kalkışması, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim, Çukur Siyaseti ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi önceki dönemlerden daha komplike ve organize saldırılar yaşandığını vurgulayan Ünal, şöyle konuştu:

“Güçlü siyasi irademiz ve cesur halkımız sayesinde bu saldırıları bertaraf ettik. Tüm bunları alt alta koyduğumuzda, önümüzde duran referandum sandığının sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için büyük öneme sahip olduğunu anlamaktayız. Yeni şekillenecek dünya düzeninde sorumluluğumuz ve hakkımız olan öncü rolümüz için sistem değişikliğine yönelik en doğru zamanın şu an olduğunu anlıyor ve değişikliğin zaruretini savunuyoruz. Türkiye`nin geçtiğimiz 100 yılda tüm yaşadıklarını, son 4 yılda farklı modellerde tekrar yaşamış olması doğru yolda olduğumuzun kuşkuya yer bırakmayan elimizdeki net kanıtıdır. Suni, art niyetli, seçkinleri gözeten, bizi germekten ve geriletmekten başka hiçbir anlam taşımayan tartışmaları görmezden gelerek, medeniyetin beşiği olan bu topraklardan, Anadolu`dan ‘evet` diye haykırıyoruz.”

Türkiye`nin sağlam ve istikrarlı bir geleceğe kavuşmasını temenni ettiklerini belirten Ünal, Türkiye`nin huzura kavuşmasıyla dünyanın huzura kavuşacağını da sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir