• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
Siverek`te İslam şehitleri anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  (İKRA-DER) tarafından ‘Şehadet Gecesi` adıyla İslam Şehitlerini Anma programı düzenlendi.

Esmerçayır Mahallesi`nde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen programa, soğuk havaya rağmen Siverek halkı yoğun ilgi gösterdi.

Dernek gönüllüsü Sabri Öztürk tarafından okunan Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdulgafur Karaca, şehitliğin önemine değindi.

Günümüzde şehitlik kavramının içinin boşatılmaya çalışıldığını belirten Karaca, “Gerçek anlamda şehitliğin ne olduğunu bizlere ancak makam, mevki, mal, çeşitli dünyevi menfaatler için ölenler değil, sırf Allah rızası için savaşıp ta ölenler anlatabilir. Biz de bu düşünceyle Şubat ayının soğuk havasını ısıtan bu gecede İslam şehitlerini anarak onların kutlu davasını anlamaya çalışacağız.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Şehit Furkan Doğan ve Şehit Yasin Börü ile ilgili anılarını anlatarak başladığı konuşmasında,” Buraya her iki delikanlının resimlerini koymuşlar. Çok ilginçtir bu gençlerle bir hatıram var. Furkan`ı Kayseri`den, Mavi Marmara`ya gönderirken sarılmıştım, kucaklaşmıştım. İnanın içimde halen resmini ne zaman görsem, onun ayrı bir sıcaklığı var. O gün de öyle bir sıcaktı. Epeyce insanı yolcu ettik ama onun yaşı, yüzü, sureti öyle bir iz bıraktı ki anlatamam.” İfadelerini kullandı.

Yasin Börü ile de Diyarbakır`da bir düğünde tanıştığını belirten Göktaş, “Diyarbakır`da düğünde gençlerle tanışırken, Yasin Börü ile tanıştım. Börü soyadını duyunca dikkatimi çekti. Börü soyadında İslam davasına ömür veren, zindanlarda çürüyen hatta şehitler vardı. Bir daha sarıldım, bir daha sarıldım. Arkadaşlar şahit, onun da o sıcaklığını halen yüreğimde hissediyorum. Sonra düşündüm, Furkan önce gitti, Allah`ın Resulünün kucağına oturdu. Ondan sonra da Yasin de vardı, Resulün diğer dizine oturdu.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen sinevizyon gösterisinde, İhvan-ı Müslimin liderlerinden Muhammed El Biltaci`nın şehid kızı Esma`nın babasına yazdığı mektup okundu. Mektup okunduğu sırada katılımcıların duygulandığı görüldü.

Program, ilahi sanatçısı Bilal Güler tarafından şehadet ile ilgili ilahiler seslendirildikten sonra, dernek gönüllüsü Abdulkadir Turan tarafından okunan dua ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir