• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Talak Suresi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On iki ayetten oluşan Talak Suresi Medine`de nazil olmuştur. Talak boşanmak demektir. Boşanma esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar yer almaktadır. Medine`de nazil olan bu sure Kur`an-ı Kerim`in altmış beşinci suresidir.

Boşanmak hiç şüphesiz Cenab-ı Allah`ın en sevmediği helaldir. İslam, aile kurumuna verdiği önem gereği ailelerin sağlam temeller üzerine bina edilmesini ister. Sağlam temeller üzerine kurulan her yapı, temeli gibi sağlam olur. Fakat kimi zaman evli çiftler aile kurumunu ayakta tutamaz, bir arada duramaz, aile olamaz hâle gelirler. Evlilikleri her geçen gün daha zor bir şekle bürünür. İslam, boşanmayı evlilikteki sorunların çözümsüzlüğe girdiği noktada en son başvurulacak yer olarak görmektedir.

Boşanma raddesine gelen bir evlilğin de tarafların mağdur olmaması açısından uyması gereken bir takım ilahi emirler vardır. Talak suresi ana konu olarak bu meseleye değinmektedir. Boşanacak kişilerin iddet süresine dikkat etmesi, boşanma konusunda da ilahi ölçülere önem vermesi gerekir. Kişi evlilik süresince adaletli olması gerektiği gibi boşanma esnasında ve boşanmadan sonra da adaletli olmalıdır.

Boşanma sonrasında erkeğin imkan ve gücü nispetinde kadına nafaka vermesi gerekir. Nafaka konusunda Cenab-ı Allah “Eli geniş olan, genişliğine göre nafaka versin” buyurmaktadır. Cenab-ı Allah güçlükleri kolaylıklarla giderir.

Cenab-ı Allah, boşanan çiftlerin birbirlerine iyi bir şekilde davranmalarını emretmektedir. Kadın olsun, erkek olsun kişi boşandığı eşine zorluk çıkarmamalı, ona fiziki ve psikolojik olarak verebileceği zararın Allah katında ağır bir vebali olduğunu unutmamalıdır.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir