• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
FETÖ operasyonları sürüyor! Çok sayıda gözaltı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - (AA) Türkiye genelinde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlar sürüyor.  Adana, Manisa, Konya ve Sinop merkezli birçok ilde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

ADANA

Adana merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda 11 şüpheli yakalandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY'nin sağlık yapılanmasına yönelik Adana, Mersin, Adıyaman ve Tokat'ta eş zamanlı operasyon düzenledi.

Örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock kullandığı iddia edilen, aralarında daha önce açığa alınan doktorların da bulunduğu 14 sağlık çalışanından 11'i gözaltına alındı.

BURSA

Bursa'da FETÖ/PDY'ye yönelik iki operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, bünyesinde 4 adet özel eğitim kurumu barındıran ve kanun hükmünde kararname ile kapatılan Afşar Özel Eğitim Hizmetleri AŞ'ye yönelik soruşturma kapsamında Bursa merkezli 5 ilde 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, şüphelilere ait adreslere düzenledikleri operasyonda 4 kişiyi gözaltına aldı.

Öte yandan bünyesinde 5 adet özel eğitim kurumu ile 3 adet öğrenci yurdu barındıran ve daha önce kanun hükmünde kararnameyle kapatılan Yeşilırmak Cihangir Özel Eğitim Tesis İşletme Ticaret A.Ş'ye yönelik soruşturma kapsamında ise Bursa merkezli 5 ilde 18 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilere ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen KOM ekipleri, 16 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlılar, İl Emniyet Müdürlüğüne getirilirken 6 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ÇORUM

Çorum'da, Fethullahçı FETÖ/PDY'ye soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Zanlılardan N.K, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Ş.D, K.A, S.Y. ve Y.Ç. tutuklandı, diğerleri adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

KONYA

Öte yandan Konya merkezli 30 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada gözaltına alınan 49 zanlıdan 42'si adliyeye sevk edildi.

Konya merkezli 30 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 102 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında 5 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 49'a yükseldi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 42 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Mevlana Üniversitesi soruşturmasında 98 kişi için yakalama kararı

Öte yandan Konya merkezli 18 ilde, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 98 kişiden 30'u yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, örgüte finans sağlayan ve örgüt faaliyetlerine iştirak eden kişilere yönelik başlattığı soruşturmada, FETÖ ile bağlantısı olduğu değerlendirilen kişiler tespit edildi.

Bu kapsamda, kapatılan Mevlana Üniversitesi ile hastanesinin eski çalışanlarına yönelik soruşturmada, haklarında gözaltı kararı verilen 98 kişinin yakalanması için Konya merkezli 18 ilde operasyon kararı alındı.

Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 30 kişinin gözaltına alındığı, diğer şüphelileri yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

MANİSA

Manisa merkezli 4 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 27'si emniyet mensubu 29 kişi gözaltına alındı.

Alının bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında örgütün emniyet yapılanmasına yönelik, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Manisa, Balıkesir, Kocaeli ve Bursa'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 27'si polis 2'si infaz koruma memuru 29 şüpheli gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullandığı öğrenildi.

SİNOP

Sinop merkezli 7 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, aralarında meslekten ihraç edilen emniyet mensubu, asker ve sivillerin de bulunduğu 8 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen S.K, S.G, A.B, A.S. ve S.D. tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

UŞAK

Uşak'ta FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda adliyeye sevk edilen 9 şüpheli tutuklandı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde çok sayıda adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 14 şüpheli cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 9'u "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklanırken, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ/PDY'ye yönelik geçen hafta gerçekleştirilen operasyonda müftülük çalışanı 15 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 1'i emniyetten serbest bırakılmıştı.

Müftülük kadrosunda imam hatip, vaiz, kuran kursu öğreticisi olarak görev yapan şüphelilerden bazılarının örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları, bir kısım din görevlileri koordinesinde "ünite" adı altında hücre mantığı doğrultusunda yapılanmaya gittikleri, bazı örgüt mensubu din görevlilerinin cuma hutbelerinde Diyanetten gelen hutbeler yerine bazı örgüt mensubu yazarların gazetelerdeki köşe yazılarından örgüt propagandası içerikli alıntıları cemaate okudukları iddia edilmişti.

Şüphelilerin Kuran kursları için cemaatten gelen yardımları FETÖ'ye ait yurt ve kuruluşlara aktardıkları, bazı vakit namazlarına gelmeyerek örgütün sohbet adı altında yürütülen propaganda faaliyetlerine katıldıkları, bazı din görevlilerini iş adamlarının bulunduğu yerlerdeki camilerde görevlendirerek örgüte finans toplama faaliyeti yürüttükleri, camiye gelen cemaate kapatılan Zaman Gazetesi ve örgüt yayınlarına abone olmaları konusunda telkinde bulundukları, yayınlara abone olmayan ve örgüte ait kuruluşlara yardım yapmayan cami cemaati ile selamlaşmayarak baskı kurdukları öteki iddialar arasında yer alıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir