• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Katolik Kilisesi`ndeki taciz mağdurlarına 213 milyon dolar tazminat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avustralya'daki Katolik Kiliselerinde çocuklara yönelik cinsel taciz suçlamalarının ardından yürütülen soruşturma sonrasında, tacize uğrayan 4 bin 445 çocuk tacizi vakasından 3 bin 66'sı için 213 milyon dolar tazminat ödendi.

Soruşturmayı yürüten Kraliyet Komisyonu'nda görevli Av. Gail Furness, konu hakkında yaptığı açıklamada, ödemelerin tazminat, tedavi, yasal ve diğer maliyetleri içerdiğini belirtti.

Kiliselerdeki cinsel istismarlar olaylarının tam olarak bildirilmediğini de aktaran Furness, "Kraliyet Komisyonu'nun deneyimi, mağdurların yetkililere ve tacizin yaşandığı kurumlara cinsel istismarı bildirmediğini gösterdi. Avustralya'da Katolik Kilisesi kurumlarında çocuklara yönelik cinsel taciz olaylarının toplam sayısı iddialardan çok daha fazla." dedi.

Furness daha önce, 1980 ile 2015 yılları arasında Avustralya çapında binden fazla Katolik kurumunda 4 bin 444 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığını, kurbanların ortalama yaşı kızlar için 10, erkekler için 11 olduğunu söylemişti.

Cinsel taciz mağdurları, yaşadıklarını ailelerine dahi anlatamadıklarını, başlarından geçeni anlattıklarında ise genelde ebeveynlerinin "kendini kiliseye adayan birinin böyle bir davranışta bulunamayacağına inandıklarını" belirterek, kendilerine inanmadıklarını dile getiriyor.

Avustralya'nın en kıdemli Katolik yetkilisi Kardinal George Pell, geçtiğimiz yıl kilisenin çocuklara inanmayarak "büyük hata" yaptığını açıklamıştı.

Avustralya'da çocuklara yönelik cinsel taciz iddialarını soruşturan komisyon, geçtiğimiz günlerde, tanık olarak dinlenen binlerce kişinin onlarca yıl boyunca Katolik rahipler tarafından cinsel tacize uğradığını açıklamıştı.

2013 yılında kurulan Kraliyet Komisyonu, Avustralya'daki kiliselerin yanı sıra devlet kurumları ve spor kuruluşlarındaki taciz iddialarını da araştırıyor.  (Mustafa Kaynak - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir