• DOLAR 32.588
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2498.91
  • ...
Eğitimde kısıtlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim insan hayatında büyük bir öneme sahip olduğu gibi, imkânların oluştuğu ve ulaşılması kolay bir hale geldi. Peki, nasıl bir eğitim olmalı? Bilgili ve ilim sahibi olabilmek için medrese ya da üniversite okumak yeterli mi? Şer-i ilim okunurken yanında fenni ilmin olması gerektiği, çağa hitap eden problemlere çözüm üreten. Hem manen hem de madden doyurucu bir seviyede olmalı.  Medreseden çıkan talebe kendisini sudan çıkmış bir balığa dönmüş hissederken, yıllarca güzel bir üniversite bölümü kazanmak için çalışan ve sonunda kazanıp fakültesine giden kişi de aynı duygular içerisinde.

Medresede sadece şer-i ilimlerle meşgul olan ve sadece eski ilimle meşgul olan öğrenci çıktığında aslında durumun böyle olmadığını, şu andaki konumunda insanlara yetemediğini ne yapacağını şaşırır halde kendisini bulabilir. Aynı şekilde üniversite okumaya başlayan genç o kadar emeğinin ve çabasının, hırsının, önemini yitirdiğini ve aslında bölümünün gözünde büyüttüğü kadar olmadığı düşüncesinde olabilir.

Bunun için medrese eğitimi şer-i ilimlerin yanında modern bilgi verip, bilgi seviyesini çağa göre yorumlayıp, stilini de bu yönde ilerletmeli ki çağın problemlerine çözüm üretilebilsin.

Üniversite okuyan genç, fenni ilimlerin yanında bilmesi gereken konuları ve hükümleri detaylıca anlatan derslerden ve kitaplardan uzak kalmamalıdır. Manevi bir çöküntüye düşmemek için çaba göstermeli ve bölümünü İslam`ın faydasına okuduğu bilincinden ayrılmayarak yoluna devam etmelidir. 

 RUMEYSA SÜLÜN

Bu haberler de ilginizi çekebilir