• DOLAR 32.575
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2413.671
  • ...
"Bu dava her yere şehitler sayesinde ulaşmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fırat Üniversitesi Rehber Öğrenci Topluluğu, "Şehadet Gecesi" programı düzenledi.

FÜ Mustafa Temizer Konferans Salonunda düzenlenen programa, öğrencilerin yanı sıra dışarıdan da katılımın yoğun olduğu gözlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Özlem Ajans sanatçıları şehitler için bestelen ezgileri seslendirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rehber Öğrenci Topluluğu Başkanı Muhammet Ölmez, topluluk olarak kuruldukları ilk günden bu yana toplumsal değerler üzerine faaliyet yaptıklarını söyledi.

Şehitlerin önemine vurgu yapan Ölmez,  "Şehitlerin tarihimizde çok müstesna bir yeri vardır. Ordularımız gittikleri her yerde verdikleri mücadelede zaferler elde etmişlerdir. Elde edilen bu zaferde şehitlerin payı aşikârdır. İslam coğrafyasının her yeri şehit kanı ile sulanmış ve onların kanı ile zaferler elde edilmiştir." dedi.

Eğitimci Cevdet Yanılmaz ise yaptığı konuşmada İslam`ın şehitler sayesinde her yere yayıldığını belirterek, "Vallahi hangi şehidi okursak okuyalım bu şehitlerin tevhid davasının muhteşem öncüleri olduğunu görüyoruz. Her biri apayrı bir örnek, her biri apayrı bir değer. Nasıl ki dünyada 7 milyar insan var, iman ehli olan şehitlerimizin de her birinin ayrı bir özelliği, ayrı bir güzelliği vardır. Kardeşlerim, Kürt olmak için Marksist, Leninist olmak gerekmez. Türk olmak için de Kemalist olmak gerekmez. Biz Allah`ın Peygamberine tabiyiz kardeşlerim. Bizim önderimiz bellidir. Bu dava bütün insanlığın davasıdır. Bütün insanlığın bu davaya ihtiyacı var. Onun için Peygamber Efendimizden sonra bu dava her yere şehitler sayesinde ulaşmıştır." diye konuştu.

Program yapılan dua ile son buldu. (Ebubekir Yavuz, Sinan Bilici- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir