• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
 Kur`an kursu hocasına hakarete gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kepez ilçesinde, kadın Kur'an kursu hocasının, alışveriş için gittiği dükkanda referandumda "evet" oyu vereceğini söylemesi üzerine kendisine hakaret ettiğini öne sürerek şikayetçi olduğu bir kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kepez ilçesindeki bir Kur'an kursunda öğretici olarak görev yapan N.D, evcil hayvan malzemeleri satan bir dükkanın (petshop) sahibiyle sohbet ederken, içeri girip bir süre sohbeti dinleyen M.Y'nin hakaretine uğradı.

Öğretici kadının giyimine yönelik hakaretlerde bulunduğu öne sürülen M.Y, N.D'nin şikayeti üzerine polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Götürüldüğü polis merkezinde verdiği ifadesinde hakaret etmediğini, sadece öğretici kadınla konuştuğunu söylediği belirtilen zanlı M.Y'nin, yasal işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Açık şekilde hakarete uğradığını belirten N.D ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, dersini yaptıktan sonra öğle saatlerinde evlerinde besledikleri kedinin ihtiyaçları için Kepez ilçesi Yeni Mahalle'deki her zaman alışveriş yaptığı "petshop"a gittiğini söyledi.

Dükkandaki çalışanlarla gündeme dair sohbet etmeye başladığını anlatan N.D, şöyle konuştu:

"Referandumla ilgili sohbet ediyorduk, fikirlerimizi söyledik. Referandumda 'evet'ten yana görüş bildireceğimi belirttim. Güzel bir sohbetin ardından dükkandan çıkmak üzereydim. Bu sırada dükkana giren ve bir süre sohbeti dinleyen bir kişi, beni gösterip diğer kişilere seslenerek, 'Bu gördüğünüz kadın görüntü olarak baktığınızda tamamen dindar ama bunların hiçbiri dini vecibesini yerine getirmiyor. Bunlar dindar değil ahlaksız, sahtekar' dedi."

Söyleyemeyeceği bazı hakaretlere maruz kaldığını vurgulayan N.D, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başörtümü, kıyafetimi göstererek bu sözleri sarfetti. Beyefendi 'beni tanıyor musunuz? Önceden gördünüz de mi böyle konuşuyorsunuz?' diye sordum. 'Hayır tanımıyorum. Tanımama da gerek yok. Baktığım zaman anlıyorum' dedi. Şoke oldum. Dükkandaki başka bir müşteri bu kişiye tepki göstererek 'Benim annem de kapalı, başörtülü. Niye böyle davranıyorsunuz?' diye çıkışınca, bana hakaret eden kişi bu sefer 'Ben bu kadını tanıyorum. Sahtekar bu' dedi. Az önce ise tanımıyorum demişti."

"BANA ÇOK YAKLAŞTI, 'GERİ ÇEKİLİN' DEDİM"

Bu kişinin kendisine çok yakın bir mesafeye geldiğini kaydeden N.D, "Bu konuşmaları yaparken tavırları, dolaşması, saldıracak, her an vurabilecek bir pozisyondaydı. Bana çok yaklaştı. 'Beyefendi ben bir hanımefendiyim. Geri çekilin' dedim. Geri çekildim. Bu sırada referandumda 'evet' diyeceklere de hakaret etti." diye konuştu.

Geçen günlerde İstanbul'da 16 yaşındaki bir kız çocuğunun da benzer bir muameleyle karşılaştığını hatırlatan N.D, "Açık veya kapalı bir insanın görüntüsünden dolayı kimseye hakaret etmeye, tahkir edici bakmaya hakkı yok. İslam dini hoşgörü dinidir. Barış içinde yaşarsak bu ülke bir yerlere gelir. Benim, senin çocuğun da bu ülkede ferah ve refah içinde yaşar. İçimde bir tedirginlik vardı ama iyi olmak zorundayım. Bizler 15 Temmuz gibi bir badireyi atlattık. Zor günler yaşadık. Bunlar beni yıldıracak bir şey değil. Tek isteğim başka kimseye böyle davranmasınlar. Bunu kaldıramayacak insanlar var. Psikolojik olarak ben de etkilendim ama atlacağım. Hakkımı da sonuna kadar arayacağım." ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir