• DOLAR 32.462
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2478.575
  • ...
Belediyeden hasta yakınlarına ücretsiz konaklama hizmeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından kente çevredeki yerleşim yerlerinden gelen ve bazen haftalarca kalmak zorunda kalan gelir düzeyi düşük hasta yakınlarına, misafirhane imkânı sağlandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve çevredeki kentlerden gelen hasta yakınlarının konaklama sorununu çözmek için çalışmalarını yürüttüğü 400 kişilik misafirhaneyle hizmet vermeye başladı.

İmkânları bulunmadığı için hastane koridorları veya bahçelerinde sabahlayan hasta yakınlarının konforlu ortamda konaklamaları amacıyla Yenişehir ilçesi Yıldız Sokak`ta daha önce öğrenci yurdu olarak kullanılan ve kamu kaynaklarıyla yapılan misafirhanede, hasta yakınları hastanelerden aldıkları refakatçi belgeleri ile gelip ücretsiz konaklıyor.

Hasta yakınlarına 20 personelin hizmet verdiği misafirhanede çamaşırhane, ütü odaları, idari odalar, acil durumlarda ayakta tedavi amacıyla revir ve yemekhane bulunuyor.

Hasta yakınları, artık konaklama sorunları kalmadığını belirterek, hasta yakınlarının en büyük sorununu çözdüğü için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Hasta yakınları, “Çevre illerden Diyarbakır`daki hastanelere geliyoruz. Hastalık durumuna göre kimi zaman birkaç gün veya daha fazla burada kalıyoruz. Kışın hastane koridorlarında yazın da hastane bahçelerinde kalıyorduk. Büyükşehir Belediyesi'nin hasta yakınları için açtığı misafirhanenin hizmet vermeye başladığını duyduk. Bundan sonra hastalarımızı Diyarbakır`a getirdiğimizde gelip Büyükşehir Belediyesi`nin misafirhanesinde kalacağız. Artık konaklama sıkıntımız kalmadı.” ifadelerini kullandılar. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir