• DOLAR 32.565
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.28
  • ...
"Dünyadaki en pahalı tiyatro duruşma salonunda oynanıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te PKK/HDP'liler tarafından Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün canavarca hisle katledilmelerine ilişkin 41 sanığın yargılandığı davanın 13`üncü duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Davanın seyri hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan mağdur yakınları, hazırlanan mütalaaya tepki göstererek, beraatları istenen kişilerin masum olmadığını belirttiler.

Mütalaada, saldırılar yaşandığında kalabalık gurubu 'gebertin' diyerek yönlendiren Yıldız Doğanay`ın beraatının istenmesine tepki gösteren 6-7 Ekim şehitlerinden Hüseyin Dakak`ın babası Öztekin Dakak, yaşananları tiyatro olarak niteledi.

Davanın ilk günden itibaren sulandırıldığını ifade eden Dakak, "Burada bir tiyatro oynanıyor. Dünyada ki en pahalı tiyatro burada oynanıyor. Bizim amacımız hak ve adaletin yerini bulmasıdır. Eğer suçsuzlarsa sanıkları serbest bıraksınlar, fakat suçlu iseler serbest bırakmasınlar. Bir anne düşünün olayda oğluna 'git öldür' diyor, bunu bir insan yapamaz. Bu nasıl bir annedir. Mahkeme bu annenin beraatını istedi. Herkes biliyor ki bu kadın o olayların ve başka olayların da içerisindedir. Gelin görün ki onu serbest bıraktılar. Bu nasıl adalettir? Bu tiyatro değilse nedir?" dedi.

Azmettiricilerin de yargılanmasını isteyen 6-7 Ekim şehitlerinden Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz ise davada 14 kişinin beraatının istemesine anlam veremediğini söyledi.

Adaleti istediğini yineleyen Gökgöz, sözlerine şöyle devam etti: "Biz sadece adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Bu serbest bırakılanların tutuklanmasını istiyoruz. Aynı zamanda azmettiricilerin de dosyaya dâhil edilerek tutuklanmasını istiyoruz. Çünkü bu azmettiriciler sanıklara destek vermeseydi bunlar böyle yapamazlardı. Bu tutuklu olanlar ne yapmışlarsa serbest bırakılanlar da onu yapmıştır. Tekrar söylüyoruz, biz sadece adaleti istiyoruz."

Mütalaanın okunduğu 13'üncu duruşmada mahkeme heyeti, 22 Mart Çarşamba günü karar duruşmasının görülmesine karar verildi. (M. Hüseyin Temel, Mustafa Bikeç, Zeki Aras – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir