• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
"Bugüne kadar halkımızın menfaatlerine yönelik adımlar attık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Evet Platformundan bir heyet, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığını ziyaret ederek yeni anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Platform yetkililerini, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet karşıladı.

Ziyarette platform adına konuşan Ahmet Ay, HÜDA PAR'ın en hassas zamanlarda tavrını daima milletten yana kullandığını vurguladı.

Siyasal sistemdeki zayıflığın askeri, yargı ve medya vesayetini beraberinde getirdiğini söyleyen Ay, "28 Şubat'ta da bu tür odaklar, çeteler sistemin zayıflığından yararlandılar. Ancak şu an siyasal sistemde düzenlemeler var. Ümit ediyoruz ki bu referandumdan sonra bu sorunlar ortadan kalkacak." dedi.

Şeyhmus Tanrıkulu ise referanduma ilişkin kararlarının HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu tarafından "Evet" olarak duyurulduğunu hatırlatarak, "Referandumda kararımız evettir. Tabi bununla birlikte çekinceler var. Hem bölgemizin gelişmesi ve sorunların çözülmesi adına ele alınması gereken bazı konular vardır." şeklinde konuştu.

Tanrıkulu, "1982 tarihinde yapılan anayasanın tamamen değiştirilmesine yönelik talebimiz vardı, yeniledik. Tüm siyasi partiler bu anayasanın değişmesini halka vadediyorlar. Bu anayasanın yerine sivil, halkın inancına uygun yeni bir anayasanın yapılmasıdır. Temennimiz de bunun önümüzdeki günlerde gerçekleşmesidir. 1982 anayasası, tekçi, inkârcı, faşist söylemlere sahip bir anayasadır. Zenginliğimizi yok sayan bir anayasadır. Dolayısıyla değiştirilmesi gerekiyor. Kürt meselesinde Allah`ın tüm insanlara verdiği hakların Kürtlere iade edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Referandum öncesi yapılacak kampanya ve çalışmalarda halkın kutuplaştırılmaması gerektiğine vurgu yapan Tanrıkulu, "Evet'çiler de 'hayır'cılar da bu ülkenin vatandaşlarıdır. Ayırmadan, ötekileştirmeden herkesin birbirini güzel bir şekilde ikna ederek kazanmaya ihtiyacı vardır. Bizim ihtiyacımız birlik, beraberlik ve dayanışmadır. 6-7 Ekim olayları, barikatlar ve çukur olayları, 15 Temmuz gibi olaylar ciddi zararlar verdi. Bu kadar badireler atlatmışken elimizde olan fırsatları değerlendirmemiz gerekiyor. Temennimiz, bu ülkede geçmişte askeri cuntaların yaptıkları darbelerin önünün tamamen kapatılmasıdır. Siyasetçiler de halkın değerlerini, inancını göz önünde bulundurarak, adımlar atması önemlidir. Bugüne kadar halkımızın menfaatleri neyse bu buna yönelik adımlar attık. Bütün siyasi partilerin de bu doğrultuda adım atması gerekiyor." diye konuştu. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir