• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
"Kaçak iddiasıyla elektriği kesme hakları yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde yaşayan vatandaşlar, son günlerde elektrik kesintilerinin sıklaştığını öne sürdü. Bazen günlerce elektriksiz kaldıklarını iddia eden vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

DEDAŞ`ın kesintilere ‘Kaçak kullanımı` gerekçe gösterdiğini iddia eden vatandaşlar, kaçak iddiasıyla topyekûn bir mahallenin mağdur edildiğini ve konuda yetkililerin duyarlılık göstermesini beklediklerini belirtti.  

Mardin merkez Artuklu ilçesi Savur Kapı (Babıssor) Mahalle Muhtarı Burhan Evirgen,  elektrik olmadığı için birçok problemle karşılaştıkların söyledi.

Son günlerde elektrik kesintilerinin sıklaştığını aktaran Muhtar Evirgen, yetkilerden yardım istedi. Evirgen, “Muhtarı olduğum Savur Kapı (Babıssor) Mahallesi`nin bir bölümünde bazen 3 gün bazen de 4 gün elektrik verilmiyor. DEDAŞ`ı aradığımızda bize şunu söylüyorlar, ‘Sizde çok fazla kaçak var.` Bu kaçak meselesi milletin fakirliğinden mi bilmiyorum ama eğer varsa yakalayın. İstanbul`un yüzde 70`i kaçak, 3 büyükşehrin elektriğini karşılayabilecek kadar kaçak elektrik kullanılıyor. Eğer kaçak ise gel yakala ama böyle halkın elektriğini kesme hakkına sahip değilsin. Adamlar şalteri indiriyor ve diyor ki ‘Trafo patlamış.` Bir şalteri kaldır bak nasıl elektrik geliyor. Valimizden ve vekillerimizden tek ricamız artık bu elektrik sıkıntısına bir çare bulmalarıdır." dedi.

Evirgen, "Mardin tarihi bir kenttir, mesela bu abbaralar elektriksizdir, sokaklar elektrik olmadığı için karanlıktır. Geceleri evimize giderken duvarları tutuna tutuna gidiyoruz. Sokak lambaları patlamış, yapmıyorlar. Aradan bir iki ay geçtikten sonra ancak sokak lambalarını yapıyorlar. O da güvenlik nedeniyle emniyet müdürü aradığında gelip yapıyorlar. Bu konuda büyük sıkıntı çekiyoruz. Yetkilerden yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalleli Ömer Başak ise şunları söyledi: “Özellikle akşamları Diyarbakır Kapıdan Savur Kapıya kadar caddeler ve sokaklar karanlığa gömülüyor. Bu sorunun bir an önce halledilmesini bekliyoruz. Mardin tarihi bir kenttir, çok güzel bir memlekettir, insanları da güzeldir. Onun için bunu hak etmiyorlar.” (M. Salih Keskin – İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir