• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Abdülkadir Geylani hazretleri diyor ki;
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdülkadir Geylani hazretleri diyor ki;

Biri şüpheli, diğeri şüphesiz iki şey arasında kalırsan şüphesiz tarafı al, öteki tarafı bırak. Mümkün olduğu kadar şüpheli şeylerden kaç…

Herhangi bir şeyin şüpheli tarafı kalmasa dahi kalbin razı değilse yine alma, bekle. Bilhassa manevi emirle yasak olduğu bildirilen şeyi yapma, emre uy. Sanki o yapacağın şeyle hiç karşılaşmadın. Rabbine dön, rızkını ondan bekle. Eğer O`nun (cc) kapısına gitmek istemezsen seni hatırına bile getirmez.

Hakk Teala (cc) seni unutmaz. Kafirlerin bile rızkını verir. Seni hiç unutur mu? Yeter ki, sen O`nun (cc) emirlerine uyasın. Gece gündüz O`nun (cc) yolunda gitmeye gayret et. Halkın sahip olduğu malı bırak, onlardan bir şey bekleme… Kalbini onlara bağlama, ne onlardan kork ne de bir şey bekle. Senin için haram olmayan şüpheden de beri olan Allah`ın (cc) helal gösterdiği şeyi al… Her ne isteyeceksen O`ndan (cc) istemelisin. Ümidin ve korkun da O`ndan (cc) olmalı. Sana herhangi bir şey verilirse Hakk`ın (cc) emri ile geldiğini anla. Verdiren ve verdirmeyen O`dur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir