• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Adana`da Salâvat Kampanyası Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun başlattığı "Milyar Salâvat" kampanyası; Mustazaf Der, Adana Umut Der, Mekteb Der, Şura Der, Anadolu Der, Akid Der, İhya Der ve Ceyhan İlim Der`in yoğun katılımı ile devam ederken, şu ana kadar çekilen salâvatların yüz milyonlara ulaştığı kaydedildi.
 

16 Nisan Cumartesi akşamı 19.30`da Mimarsinan Açık Hava Tiyatrosunda düzenleyecekleri Kutlu Doğum Etkinliğinde duyurulması beklenen salâvat kampanyasında sadece Adana Vuslat FM`in dinleyicilerinden yazdırarak ulaştığı salâvat sayısının 200 milyona ulaştığı belirtildi.
 

Birkaç ay önce 101.1 frekansından aktif yayın akışına başlamasına rağmen kısa sürede geniş dinleyici kitlesine ulaşmayı başaran Adana Vuslat FM`in Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Dağtekin`den salavat kampanyası hakkında bilgi aldık.
 

"Milyar Salâvat" kampanyasına yoğun ilgi olduğunu belirten Dağtekin; "Peygamber Sevdalıların öncülüğünü yaptığı kampanya, o kadar çok ilgi görüyor ki, önceki yıllarda adını bile duymadığımız zikirmatikler kimsenin elinden düşmez oldu. Hatta Adana merkezli kitapevlerinde zikirmatikler bulunamadığından yok satıyor. Şu anda bize dinleyicilerimiz tarafından yazdırılan salâvat adedi 200 milyona ulaştı. Adana dinleyicilerimizin yanında bizi www.vuslatfm.com.tr internet adresi üzerinden şehir dışından hatta yurt dışından dinleyen izleyicilerimiz, bizi arayarak salâvat yazdırıyor. Bu yoğun katılımı göz önünde bulundurarak her gün 17.00 ile 19.00 arası "Kutlu Doğum"a özel program yapmaya başladık. Bu programda yoğun bir şekilde salâvat adedi yazdırılıyor. Biz de Peygamber efendimizle ilgili kısa kısa anekdotlar, bilgiler sunuyoruz" dedi.
 

Salâvat kampanyasına destek veren Mekteb Der müdavimi öğrenciler de zikirmatiklerini ellerinden düşürmeyenlerden. Gençlerin Peygambere salâvat getirerek; Peygamberin (sav) "Ya hayır konuşunuz ya da susunuz" hadisi doğrultusunda Allah`ı zikrederek ve Hz. Muhammed`e (sav) salâvat getirerek dillerini haramdan koruduklarını belirten Mekteb Der Başkan Yardımcısı İbrahim Bora, Zikir kalplerimizi nurlandırıyor" diye konuştu.
 

Çekilen salâvatların, Peygamberi bir iklim oluşturduğunu ifade eden Bora; Bu kampanyayı başlatan, katılan ve destek olup yayılmasını sağlayan herkesten Allah razı olsun" dedi.

Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir