• DOLAR 32.53
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2490.425
  • ...
"Trafiğin rahatlaması için denetimleri sıklaştırmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Ulaşım Daire Başkanı Cem Bartın ve daire başkanlığı bünyesinde bulunan 5 şube müdürüyle kentin ulaşım alanındaki sıkıntılarıyla ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Ulaşımın rahatlatılması adına düzenlenen toplantıda, otobüslerde akıllı bilet uygulamasına geçişin hızlandırılması, yeni güzergâhların belirlenmesi ve toplu taşıma araçları için yeni depolama alanlarının oluşturulması gibi uygulamaların en kısa sürede faaliyete geçirilmesi karara bağlandı.

Burada konuşan Yalçın, ulaşım hizmetlerinin iyi olması durumunda halkın yapılan hizmetleri takdir edeceğini söyledi.

Van'da ulaşım konusunda ciddi eksiklerin olduğunu belirten Yalçın, "Ulaşım kesinlikle ihmale gelmez. Aşağı yukarı birçok yerde ulaşım ile ilgili sıkıntılar var. Van'ın trafiğini rahatlatmak adına akıllı bilet, yeni güzergâhlar ve halk otobüsleri için yeni depolama alanları gerekir. Bunları bir an önce gerçekleştirmemiz gerekir. Bu adımları atarsak trafikte ciddi bir rahatlama olacak. Tabi bu durumda sadece akıllı biletle bitmiyor. Planladıklarımız uzun vadeli işler olmasına rağmen biz bu konuda biraz özverili davranıp, sıkıntıları kısa vadede çözmeliyiz. Ayrıca burada gördüğüm kadarıyla araçların yanlış park edilmesinden kaynaklı yol daralmaları var. Alınacak tedbirlerle yanlış parklar önlenmeli." dedi.

Şehir trafiğinin rahatlaması için denetimlerin arttırılması gerektiğini dile getiren Yalçın, "Trafiğin rahatlaması için İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesiyle birlikte denetimlerimizi sıklaştırmalıyız. Bu sıkıntıları yerinde tespit edip acil, orta ve uzun vadede projeler geliştirmeliyiz. Dünyada yüzde 100 mutlu eden veya kar ettiren bir ulaşım sitemi yok. Kentte yaşayanlara daha iyi bir hizmet sunmak için yapılacak düzenlemelerde özel halk otobüsleri ve minibüsçüler kooperatiflerinin de desteği ve önerileri dikkate alınacak." şeklinde konuştu.

"Belediye otobüslerden çok zarar etmiş"

Van Büyükşehir Belediyesinin otobüs hizmetlerinde ciddi anlamda zarar ettiğini sözlerine ekleyen Yalçın, "Belediye bünyesinde otobüslerde yıllık olarak yüzde 350'lik bir zarar söz konusu. Şu vaziyette toplu taşımadan bir gelir elde etmeyelim ancak zarar da etmeyelim. Bu zararı bir şekilde kapatmak için gerekli adımları atmalıyız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir