• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Öğrencilerin taşıma güvenliği toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrencilerin taşıma güvenliği toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.

Toplantıya Vali Deniz'in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve servis şoförleri katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Deniz, Türkiye'deki araç sayısının gün geçtikçe arttığını, bu durumda trafik kurallarına dikkat edilmediği için kazaların yaşandığını ifade etti.

Deniz, "Okul servis şoförlerimiz trafik kurallarına harfiyen riayet etmelidirler. Kapasitelerinin dışında fazla öğrenci taşımamalıdırlar. Çünkü onlar geleceğimiz olan çocuklarımızı taşıyorlar. En küçük ihmalkârlık ve dikkatsizlik çok büyük sorunlara neden olmaktadır. Kurallara uymayan okul servis sürücülerine gerekli kanuni işlem derhal uygulanacaktır. Okul servis şoförlerinin tutumu çok önemli çünkü onlar çocuklarımızın birer büyüğü durumundadır. Servis şoförlerinin taşıt içerisinde sigara içmesi, yüksek sesle müzik dinlemesi çocuklarımıza kötü örnek olmaktadır. Servis şoförleri sorumluluk bilinci içinde hareket etmelidirler." dedi.

Toplantı, gündem konulu sunumun ardından sona erdi.

Vali Deniz Mandala Sanatı Sergisi'ni gezdi

Toplantı sonrası Vali Deniz, TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından açılan Mandala Sanatı Sergisi'ni gezerek incelemelerde bulundu. Okulun fuaye salonunda açılan sergiyi gezen Deniz, öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Mandala sanatının ruhsal dinginliği, içsel huzuru ve sükûneti sağlamak açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten yetkililer, kalemle çizilen figürlerin boyandığını ifade ettiler.

Yapılan sanatsal çalışmaları beğendiğini belirten Deniz, bu sanatın yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyerek, çalışmalarından dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir