• DOLAR 32.524
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2426.935
  • ...
Kar yağışı geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Erzurum, Ağrı, Iğdır ve Şanlıurfa çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Karabük, Hakkâri, Şırnak, Bitlis ve Siirt çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus ile birlikte buzlanma ve don görülmesi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde bir ile 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Yoğun kar uyarısı

Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Karabük, Hakkâri, Şırnak, Bitlis ve Siirt çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde (20 santim üzeri) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin aralıklı ve hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimleri ile Karabük çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Gümüşhane çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Erzurum, Iğdır ve Ağrı çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hakkâri, Şırnak ve Bitlis çevreleri ile Van'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Siirt çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Az bulutlu 13°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere kar yağışlı 0°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı 3°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde hafif kar yağışlı -6°C

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı ve hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5°C

Manisa: Parçalı ve az bulutlu 9°C

Trabzon: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5°C

Zonguldak: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yer yer yoğun olması bekleniyor. 3°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir