• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
Karayılan`dan çağrı: Oruç tutalım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdullah Öcalan`ın Türkiye`ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, kara gün olarak belirledikleri 15 Şubat`ta oruç tutma, işe gitmeme ve “hayatı durdurma” çağrısı yaptı.

Geçen yıllarda şehir merkezlerinde hayatı durdurma çağrısını yineleyen ve oruç tutmaya ilişkin tavırları bilinen PKK yönetiminin 15 Şubat'ta oruç tutma çağrısı dikkat çekti.

Karayılan, örgüte yakın bir kanalda yaptığı açıklamalarda “kara gün olarak tanımladığımız 15 Şubat`ta geçen yıllarda olduğu gibi başta kuzey Kürdistan halkımız, tüm Kürdistanlı halklar ve Kürt dostları bu kara günü unutturmamak için, devletler arası komploya karşı bir tutum sahibi olduğunu göstermek için, sömürgeciliğe karşı sessiz kalmamalıdır. Oruç tutalım bir de bugün de işe gitmeyelim. 15 Şubat günü başta Kürt halkı olmak üzere herkes işe gitmemeli, oruç tutmalı, bu haksızlığa karşı protesto etmek için yaşamı durdurmalı.” İfadelerini kullandı.

“Batılı devletler bizlere ‘Türkiye`de eylem yapmayın` diyorlar”

“Bazen bize çeşitli çevrelerden, Amerikalı yetkililerden ve başka devlet yetkililerinden mesajlar geliyor. Bize ‘Türkiye`de eylem yapmayın` diyorlar. Eylemsizlik için adım atmamız gerektiğini söylüyorlar. Fakat şimdi karşımızda bize, ‘sizi yok edeceğim` diyen bir devlet var. ‘Sizi katledeceğim` diyor.”  şeklinde konuşan Karayılan, ABD, Rusya ve Avrupalı devletlerin kendilerini artık yakından tanıdıklarını belirterek destek çağrısı yaptı.

Karayılan, referandumda "hayır" oyu kullanılmasını istedi.

yönelişhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir