• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Baykan Belediyesi çalışanların birikmiş maaşlarını ödedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından KHK kapsamında Baykan ilçesi ile Veysel Karani Belde Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Mehmet Kocabey, göreve başladıktan sonra ilk olarak DBP yönetimi döneminde ödenmeyen personellerin maaşlarının ödenmesi talimatını verdi.

Bunun üzerine yapılan ilk belirlemelere göre 6 ay boyunca personele hiçbir ücret ödenmediği tespit edilerek alacakları olan maaşlar ödendi.

Belediye Başkan vekili Kocabey, yaptığı açıklamada, terör örgütlerine bulaşmamış işini yapan personel ile çalışmaya devam edeceklerini, personelin mağdur olmaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Göreve başlar başlamaz her türlü hizmetten mahrum bırakılan vatandaşlara çok daha kaliteli bir hizmet getirmek için çalışmaya başladık. Göreve başlamamızın amacı personelleri işten atmak veya  insanları mağdur etmek değil, tam aksine devletimizin desteğiyle vatandaşımıza bugüne kadar ihmal edilen hizmeti en iyi şekilde vermektir. İlk olarak aylardır mağdur edilen personellerden başladık. Baykan Belediyesinde geçici taşeron işçi olarak çalışan 24 personelin alacağı olan, içeride kalan maaşları ödenmiş, Veysel Karani Beldesinde ise aynı şekilde çalışan 18 personelin içeride kalan alacakları maaşlar, Aralık ayında iki maaş, Ocak ayında iki maaş şeklinde ödenmiş, bu aydan sonraki maaşları da düzenli olarak ödenmeye devam edilecektir."

Personelin moralinin iyi olduğunu belirten Kocabey, personelden tek beklentilerinin vatandaşa verecekleri hizmet olduğunu aktardı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir