• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şahin: Gaziantep daha kaliteli suya kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

30 Mart 2014 yılında yapılan mahalli seçimlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Fatma Şahin, Fıstık Parkı’nda düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, başkanlığa seçildiği 2014 yerel seçimlerden bu yana yaptığı çalışmaları ve projelerini anlattı.

19 Şubat Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılış törenlerine katılmak üzere Gaziantep’e geleceğini bildiren Şahin, yapılacak törende başta 876 konutun olmak üzere 4 köprülü kavşak, 73 sosyal tesis ve muhtarlık, 230 kilometrelik yeni imar yolu, 235 bin metrekarelik park, 22 bölgede içme suyu ve yağmur suyu hattı yapımı, 22 sokağın sağlıklaştırma ve restorasyonu ile 8 yeni hizmet binasının açılışının yapılacağını belirtti.

Açılışı yapılacak tesislerin toplam yatırım bedelinin yaklaşık 796 milyon TL olduğunu belirten Şahin, belediye başkanlığı görevinde bütçenin yüzde 60'ını yatırıma ayırdıklarını belirterek, “Çünkü bütçeyi yatırıma dönüştüremezsek hizmet kalitesini de artıramayız. Malumunuz son 3 yılda yaşamadığımız kalmadı. Çok ciddi sıkıntılar yaşadık. Çünkü zor bir dönemden geçiyoruz. Bunlara rağmen önemli vizyon projeleri de gerçekleştirdik.” dedi.

“Her darbe bizi 30 sene geriye götürüyor”

Konuşmasına referandumda oylanacak başkanlık sistemine değinerek devam eden Şahin, Türkiye’de ortalama olarak 2,5 yılda bir hükümetin değiştiğini, dolayısıyla koalisyonlar dönemi ile bu aşırı değişimin ülkenin büyümesine fırsat vermediğini söyledi.

Şahin, “Bu yeni sistem bize istikrarı getiriyor. Her 5 yılda bir hükümetin ve meclisin de yenilendiği bir istikrarı hep birlikte yakalama durumunda kalıyoruz. Yakın siyasi tarihe baktığımızda ne zaman tek başımıza iktidar olduysak, o zaman büyüdük. Koalisyon dönemleri istikrarsızlıktır. Darbelerin ise alt yapısıdır ve küçülmedir. Yeni dönemde hızlı bir şekilde büyüyeceğiz. Hızlı hareket edeceğiz. Bizim üç önemli vesayetimiz vardır. Bürokratik vesayet hala var. Ben kapı kapı dolaşmasam bunların hiç birini başaramam, sistem beni zorlamalı. Bir özel sektör mantığına dönülmelidir. O yüzden ekonomik ve siyasi istikrar meselesi o kadar önemli bir meseledir. İkincisi askeri vesayet vardır. Her 10 yılda bir darbe yapıldı, darbe bu ülkenin kaderi midir? Her darbe bizi 30 sene geriye götürüyor. Bu durum ilk kez 15 Temmuz’da tersine döndü. Ama önceki her darbe başarıldı.” ifadelerini kullandı.

“Her Cumhurbaşkanlığı seçimi bize yeni krizin habercisi oldu”

Türkiye’nin koalisyonlardan kurtulması gerektiğini belirten Şahin, her Cumhurbaşkanlığı seçiminin de yeni bir krizin habercisi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

“O yüzden istikrar için, her 5 yılda bir koalisyonlardan kurtulmamız için bunu başarmamız gerekiyor. Bizim yakın tarihimizde gördüğümüz başka bir kriz var. Her Cumhurbaşkanlığı seçimi bize yeni krizin habercisi oldu. Parlamento seçemedi. Bu istikrarsızlığı ve darbeyi getirdi. Darbe anayasası üzerinden yeni bir alt yapı oluşturuldu. O yüzden bu mesele asla bir Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. Tam tersi hepimiz faniyiz. Bu yeni sistemle ekonomik, askeri ve bürokratik vesayet gidiyor.”

Şahin, “Huzurlu ve güvenli alan, bizim şu an yaptığımız en önemli iştir. 3 yıldan beri bunun en büyük sıkıntısını çekmiş bir kardeşinizim. Yaptığımız hiçbir icraatı güncelleyemiyor, toplumun gündemine alamıyoruz. Sınırda yaşananlar, içerde bir patlama olduğu zaman bütün önceliği güvenlik oluyor. Bu coğrafya bize güvenlik meselesini ve huzurlu bir Türkiye meselesini en temel başlık yapıyor. Bu sistem bize bunu nasıl getireceğini çok net bir şekilde söylüyor. Bu başlık 80 milyonun en önemli başlığı olmuştur. Bunu düzeltecek sistemi bizim hızlı bir şekilde hayata geçirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Güvenli bölgenin oluşmasına hızlı bir şekilde devam ediliyor”

Suriye meselesine de değinen Şahin, ‘Fırat Kalkanı Harekatı’ ile beraber güvenli bölgenin oluşmasına hızlı bir şekilde devam edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Her alanda olduğu gibi güçlü bir Türkiye, Suriye meselesinde de hem siyasi hem de teknik olarak çok ciddi bir şekilde yaptırım gücünü artırdı. Suriye meselesinde zaten şimdi Fırat Kalkanı Harekatı ile beraber bir güvenli bölge oluşturulması hızlı bir şekilde devam ediyor. Cumhurbaşkanı da açıkladı. ‘Burada durmak yok Rakka’ya kadar, güvenli bölgeyi oluşturacağız’ dedi. Arkasından hızlı bir şekilde İngiltere ve Almanya Başbakanı ile CIA başkanının gelmesi bölgede yeni bir konuşlanmayı ve stratejiyi getiriyor. Almanya seçime gidiyor, ABD seçimden çıktı, İngiltere AB’den ayrıldı. Yeni dünya düzenine göre Türkiye daha çok kuvvetlenmiştir. Türkiye’nin ne dediği, ne yaptığı ve bizim kendi içimizdeki iç barışımız ile kendi gücümüzün kuvvetlenmesi gerekiyor. Bu sistem bize bu kuvveti veriyor.”

Düzbağ projesi hayata geçirildi

Sinevizyon eşliğinde üç yıl içerisinde gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatan Şahin, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Düzbağ Projesi'nin hayata geçirildiğini ve Gaziantep’in daha kaliteli suya kavuşacağını söyledi.

Kentte hayata geçirilen en önemli vizyon projelerinin başında Düzbağ Projesi’nin yer aldığını aktaran Şahin, şöyle konuştu:

“Şükürler olsun Düzbağ Projesini hayata geçirdik. 3 yıl önce DSİ'nin masasında böyle bir proje yoktu. Sıkıntıyı iyi anlatıp, daha kaliteli bir yumuşak suyu kentimize 120 kilometre öteden getiriyoruz. Bu projeyle yaklaşık 120 milyon lira enerji kârımız olacak. Bu da demek oluyor ki, yılda 5-6 yeni kavşak yapabileceğiz. Bu konu çok önemli, çünkü en büyük kaynak giderin azaltılmasıdır. Öte yandan Gaziantep daha kaliteli suya kavuşuyor."

Hafif raylı sistem ve metro hattı onaylandı

Kentte yeni tramvay ve metro hatlarının da oluşturulacağını, konuyla ilgili onayların alındığını bildiren Şahin “En geç 8-9 ay içerisinde hafif raylı sistem ve metro hattının temelini atacağız. Şu an Konya'nın 3 katı yolcu kapasitemiz var. Her şey hazır, kesin proje için ihale aşamasındayız.” bilgisini paylaştı.

Gaziantep’in en temel ihtiyacının konut olduğunu belirten Şahin, “Bir taraftan Şahinbey, bir taraftan Şehitkamil ve biz Büyükşehir olarak, hem bitirdiğimiz hem yeni konutların planlamalarını yapıyoruz. Çünkü şehirde kira fiyatlarını aşağıya düşürmemiz gerekiyor. Bir taraftan konut yapmak isteyenlerin alt yapısını hazırlıyoruz. Bir taraftan da bizden beklenen tüm imar düzenlemelerini yapıyoruz. Yani konut yapmak isteyen herkesin imar master planına göre bütün alt yapısını oluşturuyoruz.” açıklamasını yaptı.

Şahin, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra toplantıya son verdi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir