• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
15 Temmuz gazileri Bingöl`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 15 Temmuz gazilerini makamında kabul etti. Misafirlerini ağırlayan Vali Köşger, gazilerin darbe gecesi yaşadıklarını kendi ağzından dinledi.

Duygulu anların da yaşandığı ziyarette konuşan Vali Köşger, "15 Temmuz bu milletin tarihinde çok önemli bir sayfa açtı. 15 Temmuz gecesi tekrar milli bir şahlanış gerçekleşti. O ruhun kaybedilmemesi ve devam ettirilmesi lazım. O ruhu 15 Temmuz'da sizler yaşadınız ve o ruh millete sirayet etti. İnşallah bu memleket 15 Temmuz ve sonrasında yaşananları, o badireleri bir daha yaşamaz. O ruhu gittiğiniz yerlerde tekrar canlandıracaksınız." dedi.

Köşger, "Bu millet kahraman bir millet. Gerektiğinde tüm dünyaya ve onların maşalarına şunu haykırarak gösterdi: 'Biz bu mukaddesatı, vatanı kimseye teslim etmeyiz.' En küçük gazimiz Batuhan'dan en yaşlı gazimize, şehitlerimize kadar 7'den 70'e herkes milli bir şahlanış gerçekleştirdi. Allah hepinizden razı olsun. Sizleri burada ağırlamaktan, sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sizdeki bu ruhu bozmadan genç kuşaklara aktarabilmemiz lazım. İnsanlarımızın bu milli duyguyu kaybetmemesi lazım. Bizim en büyük zenginliğimiz de budur. Gerektiğinde milletimizin bu celadeti, kahramanlığı, yiğitliğiyle kenetlenerek yeniden şahlanmalıdır." şeklinde konuştu.

Misafirleriyle uzun süre sohbet eden Köşger, 15 Temmuz gazilerini makamında ağırlamaktan dolayı memnun olduğunu dile getirdi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir