• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
Sahte plakaya karşı yeni önlem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Apaydın, sahte plakaları engellemek amacıyla plaka basımında kullanılan mühürlerin Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde bastırılmasına yönelik müracaatta bulunduklarını, 7 il için mühür yapımına başlandığını bildirdi.

Yeni sistem ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir, Samsun, Bursa'da hayata geçirilecek. Apaydın, bunun için 115 meslek odasının mühürlerinin yapımına başlandığını belirtti.

Apaydın, sahte plakalı araçların bombalı saldırılar olmak üzere gasp, hırsızlık gibi yasa dışı işlerde kullanıldığını, bu nedenle de plakaların mevzuata uygun orijinal ve okunaklı olmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Sahte plakaların basım ve satışını önlemek amacıyla bazı illerde suç duyurularında bulunduklarını aktaran Apaydın, söz konusu basılı kağıtlar ve tescil plakalarının TŞOF dışında basımını veya dağıtımını yapanlarla ilgili önlem alınmasına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü ile ortak çalışmaların sürüdüğünü kaydetti.

Apaydın, "Bunun sonucu olarak yasa değişikliği gerçekleşmiştir. Ayrıca Federasyonumuzca plaka basımında kullanılan mühürlerin yeknesaklığını sağlamak, sahte mühür basımını engellemek amacıyla Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde bastırılmasının caydırıcı olacağı değerlendirilmiş ve ilgili kuruma müracaat edilmiştir. İlk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir, Samsun, Bursa il ve ilçelerindeki 115 meslek odasının mühürlerinin yapımına başlandı. Yapımı tamamlanan yeni mühürlerin yetkili odalarımıza dağıtımı peyderpey gerçekleştirilmeye başlanmıştır." dedi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir