• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
"Babam dünyadan göçmeden ağabeyim onu son bir kez görebilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1995 yılında Tıp Fakültesi öğrencisiyken İslami kimliğinden ötürü gözaltına alınan ve türlü kumpaslarla müebbet hapse mahkûm edilen Mustafa Dayan'ın babası Sabri Dayan, beyninde bulunan 2 atar damarın tıkanması sonucu felç geçirdi.

Yoğun bakım ünitesinde bilinci kapalı yaşam mücadelesi veren Sabri Dayan'ın eşi ve küçük oğlu, Mustafa'nın, uzun yıllar evlat hasreti çeken babasıyla son kez bir araya gelebilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Mustafa Dayan'ın suçsuz yere cezalandırıldığını, bu nedenle büyük mağduriyetler yaşadıklarını, eşinin de üzüntüden dolayı ağır hastalıklar geçirdiğini belirten anne Azize Dayan, şunları söyledi:

"Eşim oğlum için çok üzülüyordu. Onun yaşadığı mağduriyetleri hep dile getiriyordu ve bırakılmasını istiyordu. Oğlunun hiçbir suçunun olmadığını ve dosyasının araştırılmasını istiyordu. Her gün oğlunun ismini sayıklıyordu. Yıllardır oğlum cezaevindedir. Allah hakkımızı bırakmasın. Bu mağduriyetler hepsi Kur'an içindir. Ben oğlumun gelip babasını görmesini istiyorum. Babasının durumu iyi değil. Babası hasret içinde dünyadan göç edecek. 20'den fazla mahkûmun anne-babası bu hasretle dünyadan göçtü. Şu an bizim içimiz yanıyor."

Mustafa Dayan'ın kardeşi Hanifi Dayan da babasının hastalığının, ağabeyinin haksız suçlamalarla cezaevinde bulunmasından kaynaklandığını söyledi.

Dayan, "21 yıl boyunca annem ve babam, abimin görüşü için cezaevine gidip geldiler. Abimin bu durumuna annem ve babam çok üzülüyordu. İşte bu üzüntüden dolayı babam böyle hastalandı. Çünkü annem ve babamın gittikleri yer cezaeviydi ve Diyarbakır'dan bayağı uzaktı. Git-gel bu şekilde hem üzüntüden hem de yaşlılığın verdiği rahatsızlıktan dolayı babam şimdi yoğun bakımda." dedi.

Cezaevinde bulunan ağabeyinin, yaşam mücadelesi veren babasını ziyaret etmesi için yetkililere çağrıda bulunan Dayan, şöyle konuştu: "Buradan yetkililere sesleniyorum; cezaevinde olan abim Mustafa ile yoğun bakımda olan babamı görüştürseler iyi olur. Çünkü kendisi 21 yıldır cezaevindedir, babam onu 21 yıldır ziyaret etti. Bir seferlik de olsa abim kendisi gelip babasından helallik istese, gelip görse kendisi için yeterlidir. Babam dünyadan göçmeden ağabeyim onu son bir kez görebilsin."

Ağabeyinin haksız, hukuksuz suçlamalarla cezalandırıldığını belirten Dayan, "Biz de diğer Yusufi ailelerin dile getirdiği gibi yeniden yargılama istiyoruz. Başka bir talepte bulunmuyoruz. Geçmişe baksınlar, bu insanlar ne için cezaevindeler? Bu insanların suçu nedir? Sadece Allah için bir şeyler yapmak istediklerinden dolayı şu anda cezaevindedirler." dedi.

Yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Sabri Dayan, geçmiş yıllarda defalarca İLKHA'ya yaşadıkları mağduriyeti anlatmış, oğlunun hiçbir suçunun olmadığını söylemişti.

"Bu mu sizin adaletiniz?"

Yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunan baba Dayan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Eğer oğlum bir suç işlemişse, insanlara zararı dokunmuşsa o zaman ben de 'bunlar bu cezayı hak ediyorlar' derim, ama o dönemin zalim hükümeti Müslüman halka zulmetti. Bunu şimdiki hükümette biliyor. Oğlum yıllardır suçsuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor. Yeter artık, biz de yaşlandık. 70 yaşına geldim, benim şekerim var, annesi de ayaklarından rahatsız.  Annesi iki ayağından da ameliyat olduğu için artık ne o ne de ben oğlumun görüşüne gidemiyoruz. Oğlum gibi yüzlerce insan cezaevinde, artık yeter. Suçsuz yere cezaevinde yatanlara bir çare bulun. Ergenekon dosyasını açıp onları tekrar yargıladınız,  devlet onların hepsinin suçlu olduğunu bilmesine rağmen ve onlar hükümeti yıkmak istemelerine rağmen siz onların hepsini serbest bıraktınız.  Bizim çocuklarımızı, Allah'ın dinini insanlara öğrettiler diye hâlâ cezaevlerinde tutuyorsunuz.  Bu mu sizin adaletiniz?" (M. Hüseyin Temel / Emrah Deniz – İLKHA)

"Oğlum hiçbir suç işlemedi" 

Bayramda sevinç ile hüznü beraber yaşayan anne ve babalar var 

"Oğlum gibi binlerce masum Müslüman cezaevlerinde" 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir