• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
Gaziantepli keresteciler yeni bir siteye taşınmak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bulunan Keresteciler Sitesi esnafı, eski mağaraların altında çalıştıkları ve her an ölümle burun buruna oldukları için yetkililerden yeni bir site talebinde bulundular.

Diken üstünde işlerini sürdürdüklerini belirten esnaf, 10 yıl önce kendilerine yeni bir site kurulacağı sözü verildiğini ancak aradan geçen bunca zamana rağmen bunun yerine getirilmediğini ileri sürdü.

Keresteciler olarak her geçen gün sıkıntılarının arttığını ifade eden Mustafa Taşdemir, defalarca gerekli yerlere bildirmelerine rağmen sorunlarına çözüm bulunmadığını dile getirdi. Taşdemir, "3 yıl önce bu durumu belediye yetkilileri ile görüştük. Yeni bir site için talepte bulunduk. Bizden buradaki esnafın sayısını istediler. O listeyi vermemize rağmen halen ortada hiçbir şey yoktur. Biz esnaf olarak burada sıkıntıların içerisinde boğuşuyoruz. Yazın tozun, kışın çamurun içinde çalışıyoruz." dedi.

"Esnaf can çekişiyor"

Kendilerine hiçbir şekilde yardımcı olunmadığını savunan Taşdemir, sözlerine şöyle devam etti: "Aylık günü geldiği zaman aylıklar alınıyor. Arabalara haciz konuyor. Artık esnafımızın verecek bir gücü kalmadı. Şu anda esnaf can çekişiyor. Burada 30'a yakın esnaf var. Daha önceleri 45 esnaf vardı. Yetkililerin bize yeni bir yer vermelerini istiyoruz. Allah korusun buradan taşınılmaması halinde mağaradan kaynaklı oluşabilecek bir göçükte can kayıpları yaşanabilir."

Birkaç sene önce sitede yaşanan göçük nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini belirten Taşdemir, bir an önce belediye yetkililerinden bu soruna çözüm bulup, kendilerine yeni site verilmesi talebinde bulundu.

"Buradan gitmek istiyoruz"

Taşdemir, "Belediye başkanımız birkaç ay önce buradaki yolların sola dönüşünü kapattı. Araçlarımız buraya giremiyor. Gece ters yönden girmek zorunda kalıyor. Bu durumda trafikte sıkıntı yaşıyoruz. Bunlara bir çözüm istiyoruz. Tek isteğimiz buradan daha iyi bir yer vermeleridir. Buranın her tarafı yıkılıp gidiyor. Buradaki mağaralar 50 yıllık. Bu çatılar 1965 yılında yapıldı. Birkaç sene burada bir çökme oldu. Hatta orada bir kişi de öldü ama buna rağmen biz burada kaldık. Biz buradan gitmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Can güvenliğimiz yok"

10 yıl önce kendilerine yeni bir site kurulacağı sözü verildiğini ancak aradan geçen bunca yıla rağmen bu sözün yerine getirilmediğini söyleyen Mehmet Güllü, "Burayı ticari alan olarak kullandığımızdan dolayı herkes ekmek parası derdinde. Buralar çok eski yapı olduğu için can güvenliğimiz yoktur. Her halde belediye yer ayırmadan bizi çıkarmaz. Onun için belediyeden yeni bir yer talebinde bulunuyoruz. Tabi bunu 10 yıl önce görüştük. O zaman buraya girerken anahtar parası olarak birer kilo altın parası vermiştik. Her halde belediye şimdi bizi bu konuda mağdur etmez. Yeni yer yapıldığı bilgisini aldık ancak bize daha herhangi bir site yeri vermediler." şeklinde konuştu.

Yeni site taleplerine hiçbir şekilde karşılık verilmediğini iddia eden Mehmet Taşdemir de "Diken üzerinde ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Burası bize babalarımızdan kaldı, yaklaşık 40-50 senedir site olarak kullanılıyor. Burası kışın çamurdan geçilmiyor. Yazın da güneşten ve tozdan durulmuyor. Biz başkanımızdan iyi bir yer istiyoruz. Talebimizi kendisine de bildirdik ama hiçbir şekilde karşılık verilmedi. Zaten artık ağaç işi bitti. Esnaf da pek kalmadı. Biz yeni bir yer istiyoruz. Burası belediyeye ait eski bir yer olduğundan dolayı kendi yerimizi yapamıyoruz. Yeni bir yer vermedikleri için bir yere de gidemiyoruz. İmkânımız olmadığı için kendimiz de bir yer alamıyoruz. O yüzden bizim bu talebimizi karşılasınlar." dedi.

"Burası bizim için tehlike arz ediyor"

Bir an önce bu sorunun çözülmesini istediklerini belirten İbrahim Gül ise "Belediye yetkilileri zaman zaman buraya gelip zemin etüdü yapıyorlar. Hepsinde olumsuz neticeye varıyorlar. Biz de buradan memnun değiliz. Buranın değiştirilmesini istiyoruz. Belediyeye daha önce böyle bir talepte bulunduk. Artık onay bekliyoruz. Bundan 20 yıl önce burada bir çökme olmuş ve altında 2 kişi kalmış. Burası bizim için tehlike arz ediyor. Bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir