• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
"Şehitlerin mirasını gelecek nesillere aktarmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şubat ayı şehadet ayı etkinlikleri kapsamında Şahitler Kervanı Platformu tarafından İstanbul Pendik`te Yunus Emre Kültür Merkezinde "Şehadet Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Programda şehitleri konu alan Seyfullah Sivi`nin okuduğu şiir, sinevizyon gösterimi ve Özlem Ajans sanatçılarından Selami Güneşin seslendirdiği ezgiler katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğe HÜDA PAR İl Başkanı Erdal Elibüyük, HÜDA PAR kurucu üyelerinden Hasan Aydın, Doğruhabaer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörü Cengiz Kurtaran katıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR kurucu üyelerinden Hasan Aydın, şehitlerin mirasına sahip çıkılması gerektiğini belirti.

Aydın, "Şüphesiz şehit ve şehadet, İslam dininin ve biz Müslümanların en kutsal ve ulaşılması en mukaddes makamlarındandır. Bu makam, peygamberlerin makamından sonra ki en yüce mertebedir. Bu nedenle Allah`ın böylesine yüce bir makam ve mertebe nasip ettiği, bu şehit kardeşlerimizi anmak, anlatmak ve yâd etmek elbette ki bizim birinci önceliğimiz olmalıdır. Mukaddes öğretileri gelecek nesillere elimizden geldiğince aktarmaya çalışmalı ve bu uğurda ciddi bir caba içerisinde olmalıyız." dedi.

Şehitlerin takip ettiği yol ve inandıkları davayla geride kalan Müslümanların yoldaş olması gerektiğinin altını çizen Aydın, “Bu seçkin ve güzide insanların bizlere nasıl bir miras bıraktığının farkında olmalı ve bu mukaddes mirasa en güzel şekilde sahip çıkmalıyız. Onların davası davamız, onların yolu yolumuz olmalı ve şehit kardeşlerimizle adeta yoldaş olmalıyız.  Rabbim kendi yolunda şehadete ulaşan tüm şehit kardeşlerimizin makamını âli etsin. Bizleri, onların şefaatine nail eylesin ve onların hayrından, hasenatından ve feyzinden mahrum etmesin inşallah.” ifadelerini kullandı.

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ise etkinlikte yaptığı konuşmada, şehadetinin yıl dönümü münasebetiyle İhvan-ı Müslimin'in kurucusu olan Hasan el Benna`nın mücadelesini hatırlatarak şöyle konuştu:

“Osmanlı'nın yıkılışından sonra bu ümmetin en büyük üretimi İhvan Müslimin'dir ve İhvan'ında kurucusu Hasan el Benna`dır. Hasan el Benna, bize ve bu dünyaya çok şey öğreti. Hasan el Benna`dan sonra Seyid Kutuplar, Abdulkadir Udehler de şehid oldu. Dünyanın neresinde İslam adına bir kıpırtı varsa muhakkak orada Hasan el Bennan`ın risaleleri, Abdulkadir Udeh`in kitapları, özelikle Seyyit Kutub'un Fizilal´il Kur´an ve Yoldaki İşaretler isimli eserleri vardır. Dünyanın neresinde bir cihad varsa Hasan el Benna, Seyid Kutup ve diğer şehitler oraya oksijen verdi kan pompaladı. Bu söylediklerimin hepsi İslam ümmetinin liderleriydi. Bu şehitler lider oldukları için değil; ümmete, gençliğe nerede şehit olacaklarını göstermeleri açısından önemlidir. Allah ile can alışveriş nerede yapılır bize onlar öğreti. Onlara da Hz. Hüseyin öğreti. Onun için büyüklerin şehadetine iyi dikkat etmek gerekir.”

Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran`ının şehadeti ve yine 6- 8 Ekim saldırılarında PKK`liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetine de değinen Göktaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Size bugün şehadet coşkusu vermeyeceğim. Çünkü görebildiğimiz kadarıyla ümmetin gençliği şehadet için zaten coşmuş durumda. Bazen sadece tek başına niyet yeterli değildir. Ayrıca usulün de uygun davranmak gerekir. Benim niyetim iyidir demek yetmiyor, arkası da gelecek. Özelikle benim verdiğim mal ve can Allah yolunda gitti mi, gitmedi mi o önemli. Biz diyoruz ki titiz davranmalıyız, malımızı da Allah`a verirken gerçekten Allah`a gittiğine dair kalıbımızı basmalıyız, emin olmalıyız. Hiç tereddüdümüz olmamalıdır. Şehit Yasin hakkında işte boşu boşuna gitti, şehit değildir diyebilen var mıdır? Yoktur. Niye, o kadar eminiz ki, arkadaşları bayramda gezerken Şehit Yasin, evlerine et girmeyenlere et götüreceğim demiş. Herkes bayramda başka şeylere koşuştururken bu yavrular garibanlar için, İslam`ın kurban ibadetini hakkıyla yerine getirmek için böyle yola çıkmışlar ve zalimce katledilmişlerdi. Gaybı Allah bilir, ama bizim de zahiren bildiğimiz şeyler var. Biz kalıbımızı basıyoruz ki; Yasin, Aytaç Allah`a gitmiştir. Burada saydığımız şehitlerin hepsinin gerçekten şehit olduğuna inanıyoruz.” 

Konuşmasının sonunda İslam coğrafyasında yaşanan acı olaylara dikkat çeken Göktaş, Müslümanların birbirlerinin kardeşleri olduğunun bilincinde olması ve bu hukuka riayet ederek birbirlerine muamele etmeleri gerektiğini vurguladı.

Şehitleri konu alan ezgilerin seslendirildiği etkinlikte duygulu anların da yaşandığı görülürken program, Mehmet Çörekçi Hoca'nın okuduğu duayla sona erdi. (Ahmet Karakaş - İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir