• DOLAR 32.468
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2478.936
  • ...
Bitlis Platformundan 7 bin çocuğa giyecek yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da bulunan Bitlis Platformu tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan "Üşüyen Çocuk Kalmasın` projesi kapsamında, kentteki 7 bin ihtiyaç sahibi çocuğa dağıtılmak üzere toplanan giyecek yardımları, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Toplanan yardımlar hakkında İLKHA`ya konuşan Bitlis Platformu Başkanı Selim Korkmaz, ekipleriyle birlikte kentte geldiklerini ve burada yaklaşık 7 bin ihtiyaç sahibi çocuğa kışlık mont ve ayakkabı dağıtacaklarını belirtti.

"Bitlis`imize Üşüyen Çocuk Kalmasın", "Bir Mont ve Bir Bot" kampanyasını başlattıklarını aktaran Korkmaz, yaklaşık 13 bin çocuğu giydirecek şekilde malzeme topladıklarını, bunun 5 binini Halep`e yolladıklarını söyledi.

Korkmaz, "Geriye kalan 7 binini de Bitlis`e getirdik. Ben ilkokulu Bitlis`in bir köy okulunda okudum. Okul dönemimde maalesef ne bir montumuz ne de bir botumuz oldu. O duygu ve hayal ile bu işin ne kadar hayırlı olduğunu, o çocuklar, bir montu ve bir botu giydiklerinde ne kadar hayal dünyalarında önemli olduğunu bilen bir kardeşiniz olarak ekibimle birlikte Bitlis`e geldim." dedi.

Bitlisli tüm iş adamlarına seslenen Korkmaz, "Tüm işadamlarımız, kazançlarınızın yüzde 10`nunu hayır için kullanırlarsa eminim ki o 10, onlara 100 olarak döner." diye belirtti.

Platform yetkilileri, getirilen malzemelerin okullarda dağıtılması için Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz`ı makamında ziyaret ederek, vekaleten malzemeleri teslim etti.

Korkmaz, platform başkanına ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. (Şükrü Tontaş- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir