• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Mahalleliler metruk yapıların yıkılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Kozluk ilçesinde mahallelerde bulunan ve uyuşturucu kullananların mekânı haline gelen eski ve metruk yapılar, ilçe sakinlerini korkutuyor.

Özellikle İslambey Mahallesi'nde bulunan onlarca harabe ve metruk yapının madde bağımlılarının mekânı haline geldiğini belirten mahalle sakinleri, buraların yıktırılmasını istiyor.

Harabe yapıların yıkılma tehlikesiyle de karşı karşıya olduğunu söyleyen mahalleli, yetkililerin, herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan buna bir çözüm bulmalarını istedi.

Uyuşturucu bağımlıları nedeniyle gece vakitlerinde bulundukları mahalleden ailece geçemediklerini belirten M. Yusuf Erdoğan, "Buraya esrarcılar, nerede bir pislik varsa geliyor. Buradan geçen kadın ve çocuklar riskle karşı karşıya. Hem harabe evlerin altında kalma riski hem de madde kullanıcılarının bayanlara kötü bir şey yapma riski var. Bu binalar çok büyük sıkıntı arz ediyor. Çoluk çocuğumuzu bırakamıyoruz. Yetkililerden ellerinden geleni yapmalarını istiyoruz. Bu durumdan rahatsızız." dedi.

"Gelip geçen öğrencileri taciz ediyorlar"

Mahallelerindeki metruk binalarda kalan madde bağımlılarının öğrencileri taciz ettiğini ifade eden Hikmet Gezgin, şunları söyledi: "Burası uyuşturucu kullanıcılarının yuvası olmuş. Bu harabe evlerde esrar, yapıştırıcı madde içiyorlar. Bunlar gelip geçen öğrencileri taciz ediyorlar. Bu yüzden karımı evden gönderdim. Burada bir ev vardı, o da korkudan gitti. Bu binaların hepsi yıkılıyor. Bunu yetkililere söyledik, kimseden bir şey çıkmadı. Bu binalar birinin üzerine yıkıldıktan sonra faturası ortaya çıkar. Bu metruk binaların yıkılmasını, uyuşturucu kullanıcılarının çıkarılmasını istiyoruz. Yaşanacak bir aile yeri istiyoruz. Devletin buna el atmasını istiyorum."

"Her geçene esrar veriyorlar"

Bir diğer mahalle sakini Abdullah Tilki ise madde bağımlılarının sokaktan geçenlere uyuşturucu kullanma teklifinde bulunduklarını dile getirerek, "Geceleri annelerimiz ve kız kardeşlerimiz bu harabe evlerin bulunduğu yerden geçemiyor. Burada gençler esrar, hap kullanıyor. Bu insanlar burada hep içiyor. Gece vakti buradan geçemiyoruz. Bu binaların yıkılmasını istiyoruz. Erkek olmama rağmen gece vakti dışarı çıkamıyorum. Her geçene esrar verip, içiriyorlar. Sadece buranın yıkılmasını istiyorum. Burası uyuşturucu kullananların mekânı haline gelmiş." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir