• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
"Sürekli koltukta oturmayın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Barosu, “Çalışma Hayatında Ergonomi” konulu seminer düzenledi.

Adliye Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun başta olmak üzere avukatlar katıldı. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Serap Latif Raif katılımcılara duruş bozuklukları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Çalışma hayatında sıkça karşılaşılan kas ve iskelet sistemi bozuklukları hakkında bilgiler veren Raif, ergonominin temel amacının çalışanları kas iskelet rahatsızlıklarından ve hastalıklarından korumak olduğunu ifade etti.

Çalışanların performansları ile kas iskelet sağlığı arasında doğrudan ilişki olduğunu belirten Raif, “Ergonomi, iş hayatında yaralanma riskini ve ortaya çıkan hataları azaltır. Verimliliği artıran ergonomi aynı zamanda moral motivasyonu da sağlar. Ergonomiyle iş organizasyonu estetik bir yapıya kavuşurken, iş kalitesinde de artış olacaktır.” dedi.

“Uygun çalışma koşulları”

Uygun çalışma koşulları hakkında da bilgiler veren Raif, “Uygun çalışma koşulları kısaca; İyi düzenlenmiş çalışma alanı, iyi seçilmiş bir sandalye ve masa, tam göz hizamıza uygun yerleştirilmiş bir monitör, ortam ısısı, aydınlatmanın uygunluğu ve gürültü düzeyinin kabul edilebilir olması şeklindedir.” ifadelerini kullandı.

“Sırtınızı daima dik tutun”

Günümüzde yoğun ve stresli tempoda çalışan insanın basit de olsa bazı egzersizleri yapması gerektiğinin önemine değinen Raif, konuklara iş yerlerinde kolay uygulanabilir tekniklerle ilgili bilgiler verdi.

Dr. Raif sözlerini şöyle tamamladı: “İş yerinde iki büklüm ve öne kaymış bir şekilde oturmayın; sırtınızı daima dik tutun. Boynunuzun yorulmaması için fırsat buldukça başınıza koltuğa yaslayın. Sürekli koltukta oturmayın. Kısa süreli de olsa kalkıp hareket edin. Bilgisayarın monitörü tam karşınızda olmalı. Klavye de karşınızda konumlanmış halde ve dirsek seviyesinde bulunmalı. İş yerinizde basit ve küçük egzersizler yapın.” (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir