• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
"Askıda ekmek" uygulaması ile yoksulların yüzü gülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığlı fırıncıların yıllardır sürdürdükleri askıda ekmek geleneği, soğuk kış günlerinde yoksulların ekmek ihtiyacını karşılıyor.

Duyarlı vatandaşlar ekmek aldıkları zaman bıraktıkları fazla para, yoksullar için askıda ekmek uygulaması sayesinde yaklaşık 150 ekmek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

Elazığlı vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini belirten 13 yıllık fırıncı Aziz Yorulmaz, " Bu gelenek Osmanlı`da da olan bir gelenekti. Fakir, zenginle muhatap olmadan ekmeğini alıp gidiyor. Zengin vatandaşlar gelip para veriyor, biz de dışarıdaki dolaba ekmek bırakıyoruz. İhtiyacı olan da lazım olduğu kadar ekmek alıyor." ifadelerini kullandı.

15 yıllık fırıncı Oğuz Özkaya ise12 yıldır bu geleneği sürdürdüklerini belirterek, "Bu uygulama güzel bir uygulama, eskiden kalan bir alışkanlık. İnşallah bu uygulama Elazığ`da daha da yaygınlaşır. Halkımız bu konuda bayağı duyarlı. Askıdan ekmek alan vatandaşlarla elimizden geldiği kadar göz göze gelmemeye çalışıyoruz. Bir vatandaş askıdan ekmek aldığı zaman arkadaşlarla birlikte farklı yönlere bakıyoruz ki alan kişi rencide olmasın. Elazığlı kardeşlerimize duyarlı davrandıkları için çok teşekkür ediyoruz." dedi. ( Ebubekir Yavuz, Sinan Bilici- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir