• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
"Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat'ın Akçakaya Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde fidan yetiştiriciliği yapan Seyit Halil Acar, bu işi faydalı olabilmek, hayra ortak olmak ve geçimini sağlamak için yaptığını söyledi.

Her türlü ağacın aşılamasını da yaptığını belirten Acar, evinin bahçesinde yetiştirdiği fidanları anayol üzerinde tel çitle çevirdiği alanda satmaya çalışıyor. İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) konuşan Acar, fidan yetiştiriciliği hakkında da bazı bilgiler verdi.

"Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz"

Hz. Muhammed'in, "Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz." hadis-i şerifini hatırlatan Acar, "Bu iş hayırlı bir iştir. Biz de bu niyetle başladık. İstiyorum ki insanlar bizden bir fayda görsün. Ben de bu işi bu hayra sahip olmak için yapıyorum. Olur ki bu fidanlardan insanlar fayda görür ve meyvesini yer, dalına bir kuş konar, gölgesinde biri oturur. Ben de hem bu niyetle hem az da olsa ekmeğimizi çıkarmak için fidan yetiştiriciliği yapıyorum." dedi.

"Bu işi severek, hayır sahibi olmak için yapıyorum"

Her türlü ağacın aşı ve budama işlerini de yaptığını belirten Acar, fidancılık işini severek ve hayır sahibi olmak için yaptığını ifade etti.

Acar, "Ağaç aşılaması da yapıyorum. Kiraz, fıstık gibi her çeşit meyve ağaçlarının aşısını çağrıldığımız zaman yapıyoruz. Bu işi yapmayı seviyorum. Aşılama için gelenlerle ücret konusunda pazarlık yapmıyorum. Hakikatten bu işi yapmak hayır kazandırır ve insanlar bundan fayda görür diye düşünüyorum." şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir