• DOLAR 32.572
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2412.38
  • ...

MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi, iş dünyasının sorunlarını masaya yatırmak amacıyla "Sektör Buluşmaları" adı altında düzenleyeceği toplantılar dizisinin tanıtımı için basın toplantısı düzenledi. Bir hotelde düzenlenen basın toplantısına basın mensuplarının yanı sıra iş adamları da katıldı.

İş dünyasının sorunlarının konuşulduğu toplantıda bir açıklama yapan MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mahmut Barut, özellikle Şanlıurfa`nın sorunlarını çözmeye yönelik önemli adımlar atacaklarını söyledi.

2016 yılını değerlendirerek konuşmasına başlayan Barut, 1 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye`de oluşan istikrarın 15 Temmuz FETÖ darbesiyle tekrar bozulmaya çalışıldığını ifade etti.

15 Temmuz gecesi halkın birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi sonucu hakkın galip geldiğini hatırlatan Barut, 16 Nisan`da yapılması kararlaştırılan anayasa referandumunda ülkenin istikrarı ve kalkınması için "evet" diyeceklerini belirtti.

İş dünyasındaki tüm sektörlerin sorunlarını masaya yatırmak amacıyla düzenlemeyi planladıkları "Sektör Buluşmaları" toplantıları hakkında bilgi veren Barut, Cumhurbaşkanının iş dünyasına yönelik yüzde 10`luk istihdam artırma çağrısı çerçevesinde tüm üyeleriyle bu çağrıya uyma kararı aldıklarını söyledi.

Ortaya koyacakları yenilikçi projelerle Şanlıurfa`da yeni bir strateji geliştireceklerini belirten Barut, şöyle devam etti:

“Sektör Buluşmaları, 15 farklı sektörde 15 günde bir çalıştay şeklinde gerçekleştirilecek bir toplantıdır. 15 farklı sektörde 20 sektör temsilcisinin katılacağı yaklaşık 300 sektör temsilcisiyle 6 ayda gerçekleştireceğimiz bir toplantı dizisi başlıyor. İlk olarak bugün sağlık sektöründe sorunlar ve çözüm önerileri ile bu toplantılarımızı başlatacağız. Özel hastanesinden kamu hastanesine kadar eczacısından doktoruna kadar ya da medikalcisine kadar sektörün tüm bileşenlerini bir masa etrafında topluyoruz. Ve bu sektörün tüm sorunlarını masaya yatırıyoruz.”

Bu toplantılarda ortaya çıkan sorunları ve çözüm önerilerini başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili mercilere rapor halinde sunacaklarını belirten Barut, sunmuş oldukları bu raporun takipçisi olacaklarını söyledi.

6 ay boyunca devam edecek olan bu toplantıların ardından Türkiye`deki birçok iş adamının katılım göstereceği bir sektör zirvesi toplantısını Şanlıurfa`da gerçekleştireceklerini ifade eden Barut, bu şekilde Şanlıurfa`daki tüm sektörlerin sorunlarını masaya yatıracaklarını belirtti.

Toplantı basın mensuplarının sorduğu soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi. (Osman Gülebak-İLKHA)