• DOLAR 32.453
  • EURO 34.489
  • ALTIN 2474.459
  • ...
El - Müntekim (c.c.)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EL-MÜNTEKiM (C.C.)

“Suçluları adaletiyle hakettikleri cezaya çarptıran.”

Âlemde hiçbir zulüm cezasız kalmaz. Mazlumların hakkını zalimlerden alacak bir merci vardır. Zalimlerden intikam alacak bir dest-i gaybi vardır. Mazlumların yüzünü güldürecek bir Âdil-i Mutlak vardır. 

Beşer içinde tek tek isyan edenler olduğu gibi, toplu hâlde hüsrana koşanlar da vardır. Aziz olan, Kadîr olan, Hakîm olan, Vekîl olan, Celîl olan Allah, kendisine isyan edenleri ve insanların kanını dökenleri hemen cezalandırmaya, kahretmeye gücü ve kudreti yettiği halde, der­hal cezalandırmaz. Onlara bir zamana kadar mühlet verir. Cezalarını erteler. Fakat mühleti dolanlar Müntekim olan Allah`ın gazabına öyle bir yakalanırlar ki; artık hiçbir kuvvet zalimleri Allah'ın kahrından kurtaramaz.

Tarih sahnesinden silinen, yerle bir olan, kendilerinden sonra gelenler için birer ibret olarak kalan nice kavimler geçmiştir. Yaptıkları zulümlerle haddi aşmışlar, yeryüzünü zulüm ve fesad ile doldurmuşlardır. Cenab-ı Allah onları uyarmak üzere peygamberlerini göndermiş, onları bu durumlarından dönmeye, yaptıklarından vazgeçmeye çağırmıştır. Fakat bu topluluklar yaptıklarında diretmiş, peygamberlere karşı gelmişler, işledikleri zulümlere devam etmişlerdir. Neticede Cenab-ı Allah`ın gazabına uğramış, insanlık için birer ibret tablosu olmuşlardır.

Elbette zulmedenlerin cezalandırıldıkları, İlahi azap ile karşılaştıkları yer dünya değildir. Onlar için büyük ceza ahirette hazırlanmıştır. Çünkü öyle zalimler vardır ki; dünyadaki en ağır cezalar dahi işledikleri zulmü cezalandırmaya kifayet etmez. İşte cehennem böyle zalimler için ağzını açmış, beklemektedir.

Muaz bin Cebel (ra)'den nakledilen hadiste; Rasulallah (sav) buyurdular ki:

“Kudret ve iradesi ile yaşadığım Allah'a yemin ede­rim ki, cehennemin dibi o kadar derindir ki, şayet yavru­ları ile birlikte yedi semiz deve ağırlığındaki bir taş cehen­nemin ağzından düşse, dibine ancak yetmiş senede ulaşır.”

Cehennemin ateşinin şiddetini ise akıllar kavramaktan âcizdir. Eğer ondan bir avuç ateş dünyaya düşecek olsa dünyada yanmadık bir yer kalmazdı... İşte o zalimler için cehennemden kaçıp kurtul­mak muhaldir.

Kur'an-ı Kerim'in beyanı ile:

“O gün, suçluları zincirlere vurulmuş olarak görürsün. Gömlekleri katrandandır. Yüzlerini de ateş bürüyecektir.  Allah, herkese kazandığının karşılığını vermek için böyle yapar. Şüphesiz Allah, hesabı çabuk görendir.” (İbrahim: 49-50-51)

Bu haberler de ilginizi çekebilir