• DOLAR 32.525
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2492.967
  • ...

EPDK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugüne kadar, Kurumumuz tarafından gerçekleştirilen ihaleler sonucunda 61 dağıtım bölgesi için dağıtım lisansı verilmiştir. Ayrıca, Kanun`dan önce Ankara, İstanbul, Eskişehir, Bursa, İzmit, Adapazarı, Bahçeşehir dağıtım bölgelerinde dağıtım faaliyetlerini gerçekleştirmekte olan 7 dağıtım şirketine de ilgili mevzuat çerçevesinde dağıtım lisansı verilmiş olup hâlihazırda Kurumumuzca toplam 68 adet doğal gaz dağıtım lisansı verilmiştir. 68 dağıtım lisansı kapsamında 76 ilimizde hâlihazırda fiilen gaz kullanımına başlanmıştır.

Son olarak Kurumumuzca 26/12/2016 tarihinde gerçekleştirilen Ağrı ve Doğubayazıt Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesi ve 28/12/2016 tarihinde gerçekleştirilen Tunceli Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesi başarılı bir şekilde neticelendirilmiş olup en düşük birim hizmet ve amortisman bedelini teklif etmiş olan şirketlere anılan dağıtım bölgeleri için dağıtım lisansı verilmesi Kurul tarafından uygun bulunmuştur.

Ağrı ve Doğubayazıt ile Tunceli ihaleleriyle birlikte halihazırda 78 ilimiz için ihale süreçleri tamamlanmıştır. Böylelikle, ülke genelinde doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi olumlu sonuçlanmayan 3 ilimiz kalmıştır.

Daha önce, Artvin, Hakkâri ve Şırnak şehirlerinden oluşan dağıtım bölgeleri için ayrı ayrı olmak üzere 16/09/2012 tarihli ve 28413 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ilanlar ile Kurumumuzca doğal gaz dağıtım lisansı ihalesine çıkılmışsa da katılımcıların ilgi göstermemesi sebebi ile bu ihaleler neticelendirilememiştir.

2017 yılı itibarıyla Artvin, Hakkâri ve Şırnak şehirleri için tekrar ihale hazırlık çalışmalarına başlanılmıştır. EPDK`nın 09 Şubat 2017 tarihli toplantısında söz konusu şehirler için ihale ilanına çıkılması uygun görülmüş ve ihale ilan metni kabul edilerek Resmi Gazeteye yayıma gönderilmiştir.

Yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde;

1.    İhalenin kapsamı “Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi” şehirlerinden,
2.    İhalenin kapsamı “Artvin” şehrinden,

oluşturulmuştur.

Kurul tarafından kabul edilen ihale ilan metnine göre istekli şirketler 27 Şubat 2017 tarihine kadar Kuruma yeterlilik başvurusu yapabilecektir.

Söz konusu ihaleler için Kuruma yeterlilik başvurusu yapılması halinde; Mart 2017 içerisinde yeterlilik incelemeleri ve şartname hazırlığının tamamlanması, yine Mart sonu veya Nisan başında söz konusu ihalelerin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.