• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Trump`a `Müslümanları kızdırma` uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Merkez Haber Alma Teşkilatı (CIA) 20'den fazla ülkede örgütlenen ve Ortadoğu bölgesindeki en büyük siyasi hareket olan Müslüman Kardeşler (İhvan)'ı terör örgütü ilan etmeye hazırlanan Trump'a uyarıda bulundu.

CIA yetkililerinin hazırladığı 'İhvan' raporunun özetine ulaşan The Politico, raporun detaylarına yer verdi. Raporda, Müslüman Kardeşler hareketinin Ortadoğu'daki hiçbir terör eylemini desteklemediğine ve El-Kaide ile DEAŞ'a karşı çıktığına vurgu yapıldı.

Raporda ayrıca, "Çok az sayıdaki Müslüman Kardeşler üyeleri şiddete başvuruyor. Bu da çoğunlukla çok sert rejim baskısı, yabancı işgal algısı ve iç çatışmalara yanıt olarak" ifadelerinin altı çiziliyor.

"Terör listesine alınması Müslümanları kızdıracak" İhvan hareketinin çok sayıda ülkede bulunduğunu belirten yetkililer, "Alınacak bu karar dost Ürdün, Kuveyt, Fas ve Tunus gibi ülkelerde iç siyaseti istikrarsızlaştırabilir ve Müslümanları kızdırabilir" denildi.

'Terör listesi tasarısı' Kongre'ye sunulmuştu Teksas Senatörü Ted Cruz tarafından 4 hafta önce ABD Kongresi'ne sunulan tasarıda İhvan'ın "yabancı terör örgütleri listesi"ne alınması talep edilmişti.

Tasarının kanunlaşması için komitelerden geçtikten sonra önce Temsilciler Meclisi'nde, ardından Senato'da kabul edilmesi gerekiyor. Kongrenin iki kanadından da geçmesi halinde tasarı ABD Başkanının önüne gidiyor. Bu sürecin sonunda Dışişleri Bakanlığının tasarıyı uygun bulup bulmadığına ilişkin karar vermesi için 60 günlük bir süresi bulunuyor.

Cruz'un aynı yönde Kasım 2015'te sunduğu tasarı, Temsilciler Meclisi Adalet Komitesinde kabul edilmiş ancak Meclis Genel Kuruluna getirilmemişti.

Kaynak:Vatan

Bu haberler de ilginizi çekebilir