• DOLAR 32.502
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2479.932
  • ...
"İşi, aşı olan insanlar yanlış işlere bulaşmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şube Başkanlığı, geleneksel hale getirdiği kahvaltılı programla üyeleriyle bir araya geldi.

Programa; Batman Valisi Ahmet Deniz, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, BATSO Başkanı A.Kadir Demir, İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, TÜMSİAD Şube Başkanı Kamil Biçici ve TÜMSİAD üyeleri katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Şube Başkanı Kamil Biçici, dünyada yaşanan küresel krizin Türkiye`yi de etkilediğini söyledi.

Özellikle Ortadoğu`da yaşanan sıkıntıların bölgedeki üreticileri zor durumda bıraktığını belirten Biçici, “15 Temmuz`da FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişiminden sonra istediklerini elde edemeyenler, bugün ekonomik yaptırımlarla ülkemizin ekonomisine saldırmaya çalışıyorlar. Dövizin yükselmesindeki durumun spekülatif olduğunu daha önceki açıklamalarımızda belirtmiştik. Bugün asıl amacın Türkiye`ye gelen yatırımların önünü kesmek olduğunu apaçık görüyoruz. Milletimizin dirayetli duruşu ve ekonomimizin sağlam temellerde oluşu bu oyunu boşa çıkarmıştır.” dedi.       

Hükümetin yaşanan gelişmelere müdahale ederek açıkladığı reform ve teşvik paketleri ile ekonomik yavaşlamaya karşı önemli adımları hayata geçirdiğini aktaran Biçici, “Bizler TÜMSİAD olarak bu oyunların farkında olduğumuzu ve dik duruşumuzu bozmadan, spekülatif söylentilere itibar etmeyerek, birlik ve beraberlik içinde bu sıkıntıları da atlatacağımızı düşünüyoruz. TÜMSİAD olarak güçlü ve istikrarlı bir Türkiye`den yana olduğumuzu belirtmek isterim. Bizler TÜMSİAD olarak daha çok çalışacağız ve istihdama daha çok katkıda bulunacağız. Ar-Ge ve kurumsallaşma çalışmalarına önem vereceğiz, yenilikçi projelerle ilimiz ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ardından konuşmak için kürsüye gelen Vali Ahmet Deniz, dış güçlerin Türkiye`yin hedeflerine ulaşmaması adına Türkiye`deki maşaları tarafından oynanan oyunlara dikkat çekti.

Türkiye`nin 2000 yılından sonra çok ciddi değişim ve dönüşüm süreci yaşadığını ifade eden Vali Deniz, “Tabi Türkiye`de değişim ve dönüşüm süreci olunca, gelişince de hepimizin malumu bu birilerini de rahatsız etmeye başladı. 15 Temmuz bunların göstergesidir. 15 Temmuz`da FETÖ ile yapmaya çalıştılar, 30 yıldır da PKK ile bizi zehirlemeye çalışıyorlar. Allah`a hamdolsun, milletimizin birliği, beraberliği ve yürekli duruşu sayesinde birçok belayı defediyoruz, defetmeye de devam edeceğiz. Asıl olan, bundan sonra ne yapacağız? Bundan sonra yapmamız gereken sizin gibi işadamlarımızın devletimizin de verdiği teşviklerle de faydalanarak, biraz daha cesaretlenip, çalışmaktır.” şeklinde konuştu.

Batman`da her geçen yıl işsiz vatandaşları istihdam etme sayısının giderek arttığına dikkat çeken Deniz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “En önemli şey, insanlarımıza iş, aş vermektir. Bu çok önemli, en kutsal şey odur. Özellikle bu dönemlerde eğer ki insanlarımızın işi, aşı varsa biliyorsunuz yanlış işlere bulaşmaz. Terör odaklarının piyonu olmaktan çıkar. İnşallah yeni istihdam ve fabrikalarla da burayı tekstil kenti yapmak istiyoruz. Bunu yapacağız, hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Yapılan konuşmaların ardından İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın açıkladığı ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik` projesi hakkında işadamlarına bilgilendirmelerde bulundu, istihdamlarını artırmalarını istedi.

Programın sonunda TÜMSİAD Şube Başkanı Kamil Biçici, Vali Ahmet Deniz`e plaket takdim etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir