• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Şubat 2017 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası`nda özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerin oluşturacakları ilave istihdam için destekleneceklerini açıklamasının ardından Batman İŞKUR "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" kapsamında hazırladıkları çalışma ve etkinlikleri yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacaklarını belirtti.  

Konuya ilişkin açıklama yapan İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızın başlatmış oldukları 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' projesinin bir ayağı olan istihdam projemiz 9 Şubat 2017 tarihi itibarıyla Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti olan 2 bin 177 TL`dir. (SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2 bin 88,56 TL olmaktadır.) Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her bir sigortalı için sadece bin 404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her bir kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır." dedi.  

Eviz, "İl Müdürlüğü olarak istihdam teşviki, İşbaşı Eğitim Programları, Meslek Edinme Kursları ve diğer tüm hizmetlerimiz ile işverenin yanında olmaya devam edeceğiz. İş ve Meslek Danışmanlarımız aracılığı ile hizmetlerimizi işverenin ayağına götürüyoruz. Ayrıca Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında hazırladığımız bir dizi çalışma ve etkinlikleri yakın zamanda kamuoyuna deklere edeceğiz. İŞKUR olarak en temel hedefimiz istihdamı artırarak iş piyasasının canlılığına katkı sağlamaktır. İşverenlerden talebimiz bu uygulamalar hakkında bilgi alarak mümkün olduğu kadar, bu teşviklerden faydalanmalarıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)