• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Gaziantep Valiliği`nden dolandırıcılara karşı uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği, halkı arayarak kendilerini milletvekili, belediye başkanı ya da kurum yöneticisi olarak tanıtıp, engellilere tekerlekli sandalye almak için bağış talebinde bulunan dolandırıcılara karşı vatandaşı uyardı.

Gaziantep Valiliği`nden yapılan açıklamada, Türkiye genelinde çeşitli illerde iletişim yoluyla dolandırıcılık yapan 3 şüpheliden 2`sinin Çorum İl Emniyet Müdürlüğünce tutuklandığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Valiliğimize intikal eden bazı ihbarlar üzerine başlatılan çalışmalarda engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye bağışı adı altında Çorum, Kars, Edirne ve Gaziantep illerimizi kapsayacak şekilde bir dolandırıcılık olayı gerçekleştirildiği anlaşılmıştır. Şüphelilerin bu yolla kendilerini ilimizde faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticisi, milletvekili ve belediye başkanı gibi unvanlarla tanıtarak nakdi bağış talebinde bulundukları ve bazı hayırseverlerimizin bu yolla dolandırıldıkları görülmüştür.” denildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 3 şüpheliden 2`sinin Çorum İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Çorum İl Emniyet Müdürlüğünce adli mercilere teslim edilen şüphelilerden A.T ve Z.Y. adlı şahıslar tutuklanmış, S.Ş. adlı şahıs adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. Valiliğimizce hemşehrilerimizin yardımlaşma, dayanışma ve hayırseverlik hissiyatının, kamu kurum ve kamu görevlilerine olan güven duygusunun kötü niyetli kimselerce istismarına asla müsamaha edilmeyecektir. Hayırseverlerimizin de valiliğimizle ilgisi bulunmayan buna benzer taleplere karşı en yakın güvenlik mercilerine ihbarda bulunmaları gerekmektedir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir