• DOLAR 32.541
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2490.992
  • ...
Türkiye tuzağa mı çekiliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahsum Altun - DOĞRUHABER

TSK, El Bab`ın çevresindeki stratejik tepelerin ele geçirildiğini duyurdu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rakka`yı DAEŞ`ten almak için Türkiye özel kuvvetlerinin devreye girebileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ise, Rakka için somut bir plan sunulduğunu, CIA Başkanı`nın ziyaretinde bu konuların da görüşüleceğini söyledi.

Kimin kiminle savaştığı ve yarın kimin kiminle saf tutacağının belli olmadığı bir coğrafyada Türkiye denklemde yer almak için kara gücüyle Suriye`de savaşıyor. Oyun içinde oyun kurulan bu coğrafyada en az kayıpla bu denklemde yer alabilmesi için Türkiye`nin müttefiklerini iyi tanıması gerekiyor. Suriye`den her gün asker cenazeleri gelirken El-Bab`dan sonra Türkiye`nin Rakka`ya yönelmesinin riskleri iyi hesaplanmalı.

DAEŞ'le mücadele adına YPG'ye silah yardımı yapan müttefiklerinin, Türkiye`yi Rakka`ya çekmek istemelerinin iyi düşünülmesi gerekiyor.

“RAKKA İÇİN SOMUT BİR PLANIMIZ VAR”
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump`ın yaptığı telefon görüşmesine ilişkin bilgiler verirken, “Rakka`nın DAEŞ`ten alınması için Türkiye`nin sunduğu somut bir plan var, bu konuyu detaylı konuşmaya devam ediyoruz. Bu somut öneri karşısında Trump`tan olumlu yanıt aldık, siyasi talimat alınmış oldu. CIA direktörünün Türkiye ziyaretinde bu konular detaylı ele alınacak” ifadelerini kullanmıştı.

“RAKKA'DA ÖZEL KUVVETLERİMİZİ DEVREYE SOKMAMIZ GEREKİYOR”
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, bundan sonraki hedefin Suriye'de Rakka operasyonu olduğunu belirterek, "Biz bölgesel ülkeler ve koalisyonun içerisindeki ülkeler olarak özel kuvvetlerimizi devreye sokabiliriz, sokmamız gerekiyor" dedi.

Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte DAEŞ için üç kritik şehir var. Suriye'de El-Bab ve Rakka, Irak'ta Musul, DAEŞ için stratejik bir şehir. Önümüzdeki süreçte öncelikle El Bab operasyonun bir an önce tamamlanması gerekiyor. Son günlerde, bizim özel kuvvetlerimiz, askerlerimiz ve Özgür Suriye Ordusuna mensup askerler ciddi mesafe katetmişlerdir. Koalisyonun da havadan verdiği destek, Rusya'nın DAEŞ'e yönelik yaptığı operasyonlar da katkı sağlamıştır. Bir an önce bu operasyonu tamamlamak istiyoruz" diye konuşmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir