• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Minik Ali Eymen ilik nakli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş`ta kan kanseri teşhisi konulan ve 4 aydır Adana'da tedavi gören 3 yaşındaki Ali Eymen Çelikel adlı çocuk, uygun kök hücreye sahip ilik nakli bekliyor. Ali Eymen için 9 ay içinde gerekli iliğin bulunarak naklin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Uygun kök hücre nakli yapılmadığı takdirde hayatı tehlikeye girecek olan Ali Eymen`in, Adana`da tedavi gördüğü hastanede yapılan tetkiklerde kanser hastası olduğu 3 ay önce fark edildi. Ali Eymen bebeğin ailesi çocuklarına uygun kök hücreye sahip iliğin bulunması için seferber olurken, hayırsever ve duyarlı vatandaşlardan kan bağışı için yardımcı olmalarını istedi.

Çaresiz bir şekilde Ali Eymen'in tedavisi için gerekli olan iliği bekleyen aile, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmaları için çağrıda bulundu. Bu duruma herkesin düşebileceğini hatırlatan aile, insanlardan cesaret beklediklerini kaydetti.

Minik Ali Eymen`in sağlığına kavuşması için 9 ay içerisinde gerekli iliğin bulunarak naklin gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiren Çelikel ailesi, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların Kızılay'a başvurarak, kök hücre için kan vermelerinin yeterli olduğunu ifade ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir