• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
"Herkes kendi iradesiyle `hayır` diyebilir buna saygı duymak lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, bazı temaslarda bulunmak üzere Mardin'e geldi. Ziyaretinde Sorgun'a AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da eşlik etti.

Beraberindeki heyet ile Mardin Valiliği'ne geçen Sorgun, daha sonra Birinci Cadde esnafını ziyaret etti. Ziyaret ardından Ulu Cami'ye geçen Sorgun, burada Cuma Namazını kıldı.

Cuma namazı sonra tekrar esnaf ile ayaküstü sohbet eden Sorgun, bazı vatandaşların sıkıntılarını ve talepleri dinledi. Esnafın daveti üzerine bir kafeye geçen Sorgun, kendisine ikram edilen Mırra'yı içti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Sorgun, Mardin'de farklı etnik yapıların bir arada hoşgörü içerisinde yıllarca yaşadığına dikkati çekti.

Anayasa değişikliği ve referandum

Anayasa değişikliğine ilişkin de konuşan Sorgun, şunları söyledi: "Önümüzde önemli bir süreç başlıyor. 18 maddelik değişiklik, her madde bir birinden önemli maddeler içeriyor. Artık yeni bir hükümet etme sistemini getiriyor. Ama bazen ne yazık ki bunu rejim değişikliği gibi adlandırmak isteyenler bilerek veya bilmeyerek çıkıyor. Ama asla böyle bir şey söz konusu değildir. Yasama ile yürütmenin bir birinden net bir şekilde ayrılmasıdır. Bu sistemin adı 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi'dir. Yasama, Meclis kendi görevini yapacak, kanunlar çıkartacak, Yürütme de Meclis'in çıkardığı bu yasaları etkin, hızlı, kararlı bir şekilde uygulamaya sokacak. Böyle hem ülkemiz de hem de bölgemizde güçlü, hukuk temellerine dayanan ve adaletli bir Türkiye'nin yolunu açmış olacağız. Önümüz bahar, inşallah hem mevsimsel hem de toplumsal olarak bahar gelecek."

Herkesin özgür iradesinin sandığa yansıması gerektiğini ve bunu sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Sorgun, "Herkes kendi iradesiyle 'hayır' diyebilir, buna saygı duymak lazımdır. Ama kimsenin baskı kurmasına razı olmayacağız, bunu kabullenemeyiz. Milletimiz kimler 'hayır' diyor ve kimler 'evet' diyor diye bakıyorlar ve anlıyorlar. Doğu ve Güneydoğu'da halkımız ferasetiyle çukur siyaseti yapanlar ile arasına bir mesafe koydu." dedi.  (M. Salih Keskin – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir