• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Bodrum`un Her Yeri Ayrı Güzel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkemizin en ünlü ve güzel tatil bölgesi şüphesiz ki Ege ve Ege bölgesinin en sevilen tatil merkeziyse kalesi, doğal ve tarihi güzellikleri, yel değirmenleri, adeta usta bir ressamın elinden çıkmışçasına muhteşem güzellikteki koyları, kendine has mutfağı ve daha birçok özelliğiyle tabi ki Bodrum. Ege bölgesinde bulunan Muğla ilinin tartışmasız olarak en ilgi çekici ve etkileyici ilçesi olan Bodrum onlarca yıldır hem Türkiye`de hem de dünyanın neredeyse tümünde çok popüler bir tatil merkezi olarak tanınıyor. Bodrum merkeziyle olduğu kadar beldeleriyle de insanları kendine çekiyor zira Bodrum`un her köşesi ayrı güzellikler sunuyor. İlçe`nin ön plana çıkan iki beldesiyse Bitez ve Akyarlar. Bitez muhteşem plajı ile tanınıyor ve özellikle su sporları sevenlerin favorisiyken Akyarlar ise huzurlu atmosferi ile dingin bir tatil yaşamak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri konumunda.

Plajlar diyarı Akyarlar

Akyarlar Bodrum merkezinden 24 kilometre uzaklıkta ve Bodrum-Akyarlar arası araçla yaklaşık yarım saat sürüyor. Ayrıca yaz aylarında gün boyunca ve gece oldukça geç saatlere kadar toplu taşıma araçları da bulunuyor. Akyarlar için plajlar diyarı demek pek de yanlış olmaz zira belde de çok sayıda görür görmez içinizde kendinizi kumların üstüne ya da denize atma isteği uyandıracak denli güzel plajlar bulunuyor. Yani sizin için tatil ille de deniz, ille de plaj anlamına geliyorsa Akyarlar kesinlikle mükemmel bir rota.  Akyarlar plajlarının yanı sıra huzurlu atmosferi ile de tercih edebileceğiniz destinasyonlar arasında yer alıyor. Belde gerçekten bir huzur cenneti, üstelik doğası da çok güzel. Yani Akyarlar gerçek bir dinlence yaşamak için gidebileceğiniz, burada geçireceğiniz günler boyunca hem ruhunuzu hem de bedeninizi dinlendirebileceğiniz bu sayede evinize yılın tüm yorgunluğunu üzerinizden atmış olarak dönebileceğiniz bir tatil cenneti.

Akyarlar otelleri için az ve öz diyebilmek mümkün zira belde çok değil ama kaliteli ve konforlu oteller bulunuyor. Bu otellerde konaklayarak Akyarlar`ın yalnızca bol oksijenli değil huzurlu havasını içinize çekebilir ve meditasyon tadında bir tatil deneyimi yaşayarak ruhunuzu tüm sıkıntılardan arındırabilirsiniz. Bu arada Akyarlar`ın Bodrum`a sadece yarım saat uzaklıkta olduğunu ve dilediğinizde Bodrum merkeze inip ünlü Bodrum gece hayatına akabileceğinizi de tekrar hatırlatmadan geçmeyelim.

Bitez yalısını görmeden olmaz!

Bodrum merkezden yalnızca 10 kilometre uzaklıktaki Bitez`e Bodrum merkezden 15 dakikada ulaşabilmek mümkün. Türkilere bile konu olan Bitez yalısı tabi ki Bitez `in kalbi konumunda. Bitez Bodrum merkeze yakınlığı, efsanevi plajı, tam bir Ege rüyası olan köyü ile Bodrum2un en popüler yerlerinden biri olmayı her zaman başarıyor. Bunlara bir de Bitez ‘in su sporları yapmaya çok uygun oluşu eklenince farklı tatil anlayışlarına sahip binlerce yerli ve yabancı turist her yaz Bitez ‘in yolunu tutuyor. Özellikle de Bitez sahili sörf yapmak için gelen çok sayıda sörf meraklısını ağırlıyor her sene. Bitez sahili kum plajıyla, onlarca denize girip, bir şeyler atıştırıp soğuk içecekler içebileceğiniz mekânlarıyla dört başı mamur tatil deneyimi yaşamak için kesinlikle harika bir alternatif.

Bitez otelleri özellikle beldenin sahil kısmında yoğunlaşıyor ancak iç kısımlarda da birçok otel bulunuyor. Oldukça güzel otellerle dolu olan Bitez `de bu otellerde konaklayarak hem Bitez ‘in hem de Bodrum2un tadını çıkartabilirsiniz. Bitez `den yaz aylarında Bodrum`a sürekli toplu taşıma bulunuyor, yani canınız istediğinde bir araca binip soluğu Bodrum merkezde alarak çılgın eğlenceler yaşanan barlar sokağında turlayabilir ya da bir mekâna girip siz de Bodrum`un dillere destan eğlencelerinin bir parçası olabilirsiniz. Yani hem Bitez ‘in dinginliğini yaşayıp hem de Bodrum`un hareketli hayatının tadına varabilirsiniz.

Grand Park Bodrum Bodrum yarımadasının en güzel otellerinden biri olarak biliniyor. Kendine ait kocaman ve muhteşem plajı ile ön plana çıkan otelde akla gelebilecek her türlü olanak ve hizmet sunuluyor. Yani eğer bu yaz tatilinizi Bodrum`da geçirmeye karar verdiyseniz ve kalacak yer konusunda tavsiyeye gereksinim duyuyorsanız Grand Park`ı tavsiye ediyoruz. Sahilinin yanı sıra havuzu, spası, çocuk havuzu, bilardo salonu gibi çok sayıda olanağı da bulunan otelde hayatınızın en güzel tatilini geçirip evinize enerji dolu ve yenilenmiş şekilde dönebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir