• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
Gaziantep`te `Turizm Zabıta Ekibi` oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün işbirliği başlatılan “Şimdi Gaziantep`e Gitme Zamanı” projesi kapsamında kentin tanıtımına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan ‘Turizm Zabıta Ekibi` projesinde 10 kişilik ekibe, turizme yönelik teorik ve pratik eğitimler verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk`ün de katıldığı eğitim programlarında Gaziantep`in tarihi ve turizmine yönelik bilgiler aktarıldı.

Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyeleri tarafından verilen ve iki gün sürecek eğitimlerde turizm zabıtalarına; iletişim, gastronomi, halkla ilişkiler, Gaziantep tarihi, turizm ekonomisi, genel mesleki etik, turist rehberliği ve eğlen-dinlen gibi konularda bilgilendirmeler yapılacak.

Yabancı dil bilen 10 kişilik ekip, Gaziantep`e gelen yerli ve yabancı turistlere Gaziantep`in tarihi başta olmak üzere turizmi, gastronomisi ve konaklama tesisleri gibi birçok konuda bilgilendirmede bulunacak olan turizm zabıtalarının Gaziantep`in tanıtımına katkı sunması bekleniyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir