• DOLAR 32.518
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2425.904
  • ...
Denizli`de FETÖ üyeleri hakkında ilk hapis cezası kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davada FETÖ/PDY`ye ilişkin Denizli`de ilk kez karar verildi. İki ayrı dosyadan verilen iki ayrı kararda, ‘silahlı terör örgütüne üye` olma suçundan Ticaret İl Müdürlüğünde görevliyken ihraç edilen C.İ. hakkında 6 yıl 3 ay, yine KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen C.A.`ya ‘silahlı terör örgütüne bilerek yardım etmek` suçundan ise 3 yıl 1 ay, hapis cezası verildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 7 Şubat 2017`de görülen dava duruşmasında, Denizli`de ilk defa bir FETÖ/PDY  örgütüne ilişkin davda karar verildi.

Ticaret il Müdürlüğünde görevliyken ihraç edilen ve hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak` suçlamasıyla dava açılan C.İ.`nin evinde yapılan aramalarda, Fethullah Gülen`e ait videolar ve fotoğrafele geçirildiği, Gülen`in Bank Asya`nın kurtarılması talimatına uyarak, belirli tarihlerde para transferi yaptığı ve örgütün şifreli haberleşme programı olan ‘Bylock` kullanıcısı olduğu tespit edildiği belirtildi. Mahkeme heyeti, silahlı terör örgütüne üye olmak` suçu nedeniyle C.İ.`ye,‘6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine karar verdi.

Denizli 2.Ağır Ceza Mahkemesinin FETÖ/PDY örgütüne yardım ettiği tespit edilerek KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen C.A. hakkında da karar verdi.

Denizli`de öğretmen iken KHK ile görevden uzaklaştırıldıktan sonra meslekten ihraç edilen C.A.`nın, örgüt ile irtibat ve iltisaklı olduğu, FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan Aktif Eğitimsen Sendikasına kapatılana kadar üye olduğu, örgütün toplantılarına katıldığı, toplantılarda kişilerin bu derneğe üye olmaları konusunda yönlendirmede bulunduğu, kapatılan Burdur Yeşilova Eğitim Gönülleri Derneğine üye olduğu, kendisine ait ikametlerde yapılan aramalarda, örgüte ait dokümanların ele geçirildiği, Fethullah Gülen`in Bank Asya`nın kurtarılması talimatına uyarak, belirli tarihlerde para transferi gerçekleştirdiği tespit edildiği belirtildi.

Mahkeme heyeti, ‘silahlı terör örgütüne bilerek yardım etmek` suçundan C.A.`ya 3 yıl 1 ya hapis cezasına çarpıtılmasına karar verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir