• DOLAR 32.53
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2429.007
  • ...
Meteorolojiden "soğuk hava" uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin, bu hafta sonu ve hafta boyunca Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına gireceğinin tahmin edildiğini bildirerek uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yarın Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu`nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu`nun batısının hafif yağmurlu, Marmara`nın kuzeyi ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu, Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusunun ise kar yağışlı geçeceği tahmin edildiği aktarıldı.

Ayrıca rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege`de kuzey yönlerden kuvvetli olarak esmesinin beklendiği tahminine yer verildi.

Açıklamada, Pazar günü ise Marmara`nın kuzeyi, Karadeniz ve Doğu Anadolu`nun doğusunun kar yağışlı, Güneydoğu Anadolu ile Hatay çevrelerinin yağmurlu geçebileceği kaydedilerek rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege`de kuzey yönlerden kuvvetli olarak esmeye devam etmesi beklendiği belirtildi.

Pazartesi günü de Marmara`nın kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu`nun doğusunun kar yağışlı, Karadeniz kıyılarının karla karışık yağmurlu geçeceği tahmini yapıldı.

Pazar ve Pazartesi günleri İstanbul`da kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı olarak hafif karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği ifade edilen açıklamada ancak bu yağışların hayatı olumsuz yönde etkileyecek bir kar örtüsü yapması beklenmediği bildirildi.

"Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyredecek"

Açıklamada, "Bu hafta boyunca mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisiyle, hissedilir derecede azalarak hafta sonu ve önümüzdeki hafta mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor." denilerek oluşması muhtemel buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı uyarılarda bulunuldu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir