• DOLAR 32.592
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2504.318
  • ...
Kadın istihdamı için 2 kurum arasında protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Belediyesi ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yapılan protokolle Kızıltepe ilçesinde kadınlara gelir getiren meslekler edinmelerini sağlamak, nitelikli iş gücü oluşturup, istihdam alanını açmaya yönelik protokol imzalandı.

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az`ın makam odasında yapılan protokolde Kızıltepe Belediye Yazı İşleri Müdürü Mehmet Nuri Alparslan, Kızıltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Dr. Seher Aydın ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir hazır bulundu.

Yapılan protokol hakkında bilgilendirmede bulunan Kızıltepe Belediyesi kadın ve aile hizmetleri Müdür vekili Dr. Seher Aydın şunları söyledi:

"Kızıltepe Belediyesi kadın ve aile hizmetleri müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kızıltepe Belediyesi Hanım eli kadın danışma merkezi kadına yönelik her türlü hizmeti vermeye devam edecektir. Bu protokolün amacı Kızıltepe ilçesinde kadınlara gelir getiren meslekler edindirmek, nitelikli iş gücü oluşturmak, istihdam alanın açmak, sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarını sağlamak, kamu sivil toplum ve özel sektör arasındaki işbirliği bağlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak, eğitim almalarını sağlamak, ulusal ve uluslararası geçerliliği olan belge ve sertifikaya sahip olmalarını sağlamaktır."

Yapılan protokolün kapsadığı alanları da aktaran Aydın, “ Yaptığımız işbirliği Kızıltepe ilçesinde düzenlenecek sosyal, kültürel, okuma-yazma, mesleki kurslar ile toplantı, seminer, konferans ve buna benzer etkinliklere ilişkin iş ve işlemleri kapsar.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir