• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2408.823
  • ...
Diyarbakır`da değerler eğitimi projesine başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile beraber yürütülen Değerler Eğitimi Projesinin açılış toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Toplantı salonunda yapılan açılış toplantısında, okul müdürleri, proje hakkında bilgilendirildi.

Toplantıya Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürün Hasan Aslan, İl Müftüsü Burhan İşliyen, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şubesi Daire Başkanı Şakir Yaman, Dicle Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tahsin Kula, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yılmaz Yıldız, Şube Müdürü Ramazan Tekdemir ve 4 merkez ilçeye bağlı okul müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Tekdemir`in yaptı.

Proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Tekdemir, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Şubesi olarak, hazırlık aşamasını sizlerle paylaştığımız Değerler Eğitimi Projesi ile ilimiz merkez ilçelerinde okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim kurumları ile bu kurumlara bağlı pansiyon ve yurtlarda öğrenim gören öğrenci gruplarına Değerler Eğitimi alanında Seminerler vermek, Münazara ve fotoğraf yarışmaları düzenlemek, gezi ve benzeri diğer etkinliklerle bireysel ve toplumsal iç huzurun artmasına, fazilet yüklü bireyler yetişmesine katkı sunmak istedik." dedi.

Tekdemir`in ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ise değerler eğitimi projesine önem verdiğini belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminin ülkenin en zeki ve başarılı çocukların kandırılarak yapıldığını dile getiren Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Değerlerinden ve köklerinden kopararak yaptılar. Değerler eğitimi dini bir eğitim değildir. Değerler Eğitimi; sevgi, hoşgörü, kardeşlik gibi kaybetmeye yüz tutmaya başlayan değerlerimizi gelecek nesillere aktarmaktır. Değerlerimizi kaybettiğimiz andan itibaren teknolojinin kölesi olmaya başladık. Bugün otobüse bindiğimizde bizim yetiştirdiğimiz çocuklar hamile ve yaşlılara yer vermiyorsa değerlerimiz kaybetmişiz demektir. Bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozmak için taşeron terör örgütlerinin gençlerimizi kullanarak onları dejenere etmelerine biz eğitimciler asla ve asla müsaade etmeyeceğiz."

Değerler Eğitimi Projesi ortaklarından Büyükşehir Belediyesi adına konuşan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şubesi Daire Başkanı Şakir Yaman da projeye her türlü desteği sunacaklarını ifade etti.

Yaman, "Öğrencilerimizin ruhen ve bedenen sağlıklarını korumak, aile ve topluma karşı duyarlı bireyler yetiştirmek, değer yargılarımızı ön plana çıkarmak, değerlerimize karşı duyarlılık kazandırmak ve bu değerleri davranışa dönüştürmek hususlarında çalışmalar yapmak bizim sosyal belediyecilik anlayışımızın vazgeçilmez bir unsurudur. Sosyal belediyecilik anlayışıyla bundan sonra bu tür projelere desteklerimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Değerler eğitimini manevi açıdan ele alan bir konuşma gerçekleştiren İl Müftüsü Burhan İşliyen ise projeyi önemsediğini belirtti.

"Özellikle Diyarbakır gibi kadim bir şehirde maneviyatımızı kaybetmemek için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız." diyen İşliyen, "Sur ilçesini gezdiğimde dört ayrı kapının önünde dört hamam olduğunu fark ettim ve sorduğumda sahabeler şehrine gelen yabancıların şehre abdestsiz girmemeleri için yapıldığını öğrenince çok etkilenmiştim. Böyle bir atanın, dedenin torunlarının günümüzde bu değerlerini yitirdiğini görmek inanın çok acı veriyor. Bu nedenle Değerler Eğitimi Projesini çok önemsiyoruz. Müftülük olarak ne zaman isterseniz formasyon almış din görevlilerimizi çocuklarımızla buluşturmaya hazırız." dedi.

Değerler Eğitimi Proje Koordinatörü Esra Yüksel de projenin amacı ve yürütülmesi konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Program Dicle Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr.Tahsin Kula, okul müdürlerine iyi insan yetiştirilmesi konusunda gerçekleştirdiği sunumun ardından son buldu. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir