• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çanakkale`de depremin yaraları sarılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde meydana gelen 5,3'lük iki depremin ardından zarar gören 21 yerleşim biriminde yaralar sarılıyor.

6 Şubat'ta Ayvacık'ta meydana gelen depremin ardından Çanakkale Valiliği koordinasyonunda Ayvacık Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılayı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, UEDAŞ İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi ile ortak kriz masası oluşturuldu. 

Nisan ayında konutların yapımına başlanacak

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Nisan ayı gibi zannediyorum, belki hava şartları uygun olursa ondan önce, yeniden insanlarımızın konutlarını yapacağız. Camilerini, hasar gören ahırlarını yapacağız, varsa okullarını başlıca diğer ihtiyaçlarını gidereceğiz." ifadelerini kullandı. 

Konteyner sayısı 500'e çıkacak

Bölgeye gönderilen 200 yaşam konteynerinden 120'sinin kurulumu tamamlandı. Bu sayının 3-4 gün içinde 500'e ulaşması hedefleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce, vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması için ilk etapta 1 milyon 50 bin lira ödenek tahsis edildi.

AFAD Başkanlığınca, depremden etkilenen vatandaşların ilk ve acil ihtiyaçlarının karşılanması için tahsis edilen 500 bin liralık ödenek de Ayvacık Kaymakamlığına aktarıldı.

Türk Kızılayı tarafından 31 personelle vatandaşların tüm yemek ve iaşe ihtiyaçları giderilirken, AFAD Başkanlığınca 1'i koordinasyon tırı olmak üzere 14 araçla hizmet veriliyor.

Depremden etkilenen bölgede acil ihtiyaçlar için 198 personel görev yapıyor.   

Bu haberler de ilginizi çekebilir