• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
"Suni ihtilaflar bir kenara konarak Kudüs etrafında birleşilmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör rejimi İsrail'in geçtiğimiz günlerde Gazze'ye düzenlediği hava saldırısına tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam ülkelerinin saldırılar karşısındaki pasifliğini eleştirerek, artık suni ihtilafların bir kenara konarak Kudüs etrafında birleşilmesinin elzem hale geldiğini belirtti.

Siyonist rejimin son zamanlarda işgal ettiği Filistin`e yönelik saldırılarını artırması hakkında açıklamalarda bulunan Zekeriya Yapıcıoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Trump'ın ABD başkanı seçilmesinden bu yana Filistin ve Kudüs ile ilgili beyanatlarından da cesaret alan siyonist yönetim, Filistinli Müslüman halkın evlerini yıkarak o evlerin yerine her gün işgalci siyonistler için yeni yerleşim yerleri inşa etmektedir. Filistin'de Müslüman varlığını sona erdirme amacı taşıyan bu şeytani çalışmalar karşısında İslam âlemi maalesef sözlü kınamalarla görüntüyü kurtarma çabası dışında bir şey yapmamaktadır."

"Nabi Avcı'nın saldırılara ilişkin sarf ettiği talihsiz sözleri hiçbir şekilde ciddiyetle bağdaşmamaktadır"

Kültür Bakanı Nabi Avcı`nın Tel Aviv'de olduğu sırada saldırıların gerçekleşmesi ve ardından Avcı'nın yapmış olduğu açıklamaları eleştiren Yapıcıoğlu, "Geçtiğimiz gün, siyonist işgal rejimi ile tamamen kesilmesi gereken ilişkileri normalleştirme adına Kültür Bakanı israile resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Kültür Bakanı Nabi Avcı`nın Tel Aviv'de bulunduğu sırada siyonist rejimin işgal parlamentosunda Filistin topraklarına el koymayı 'yasal' hale getiren bir karar alındı. Siyonist terör şebekesi bir yandan da Gazze'ye havadan, karadan ve denizden saldırılar düzenleyerek İslam ülkeleriyle 'ilişkilerin normalleşmesi'ni nasıl kullanacağını bir kez daha gösterdi. Ayrıca siyonist terör örgütüyle ilişkileri normalleştirme ve resmi ziyaret başlı başına ciddi bir sorunken, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın orada bulunduğu sırada saldırılara ilişkin sarf ettiği talihsiz sözleri, hiçbir şekilde ciddiyetle bağdaşmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, "İşgal parlamentosunun hukuki hiçbir değeri bulunmayan kararının, adına 'yüksek mahkeme' dedikleri başka bir siyonist kurum tarafından geri çevrilmesine bel bağlamak acizliğin itirafıdır. İslam ülkelerinin birbirleriyle uğraşmaları ve Filistin`e yönelik saldırıları kınamakla yetinmeleri devam ettikçe terör şebekesinin bu pervasızlığı ve küstahça tutumu da sürecektir." dedi.

"İslam ülkelerinin sessizliği siyonist saldırıların artarak devam edeceğini göstermektedir"

İslam ülkelerinin suni ihtilafları bir kenara koyarak Kudüs etrafında birleşilmesinin elzem hale geldiğini belirten Yapıcıoğlu, son olarak şunları ifade etti:

"Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinin saldırılar karşısında sessiz kalması; siyasi, askeri ve ticari anlamda bu saldırılara herhangi bir karşılık vermemesi, siyonist saldırıların daha da artarak devam edeceğini göstermektedir. Yaklaşan tehlike karşısında İslam ülkelerinin aralarındaki suni ihtilafları bir kenara koyarak saflarını Kudüs etrafında birleştirmeleri elzem hale gelmiştir." (Mustafa Kaynak - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir